НАЧАЛО Финтех

Как обезценяването на долара ще повлияе на криптовалутите?

май 3, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как обезценяването на долара ще повлияе на криптовалутите?

Според Раул Пал, бивш изпълнителен директор в Goldman Sachs, крипто е на път да надмине почти всички други класове активи, тъй като обезценяването на валутите продължава в дългосрочен план.

Пал предполага, че САЩ може би навлизат в нова фаза на печатане на пари, за да се справят със значителния си дълг след срива на First Republic Bank.

Той предупреди, че повечето хора няма да могат да избегнат неблагоприятните последици от обезценяването на валутата, разчитайки на повишаване на заплатите или на стратегии за спестяване.

Пал вярва, че 99% ще бъдат отговорни за изплащането на дълга и подкрепата на спасителните програми, докато 1% ще се възползва от увеличаването на стойността на активите си.

Той обясни, че само технологичните акции и висококачествените криптовалути вероятно ще се представят по-добре от обезценяването на валутата, като криптовалутите имат най-висока бета към балансите на световните централни банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тежки последици ни очакват, ако САЩ изгуби надмощие – Робърт Кийосаки


Пал предполага, че другите активи, включително недвижимите имоти, златото, SPX, доходността на облигациите, акциите на развиващите се пазари и кредитите, ще се изравнят с балансите на централните банки или ще се представят по-слабо.

Той подчерта, че Биткойн е проектиран за тази ситуация и поради своята фракционализация е достъпен за всички. Етериум дори предлага доходност в допълнение. Тази мутуализация на дълга е игра, която можете да изберете да избегнете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.