НАЧАЛО Биткойн

Как халвингът на Биткойн се отразява на миньорите

21.04.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как халвингът на Биткойн се отразява на миньорите

2024 г. се очертава като значителна за Биткойн (BTC), задвижвана от въвеждането на спот ETF и подкрепена от четвъртото му халвинг събитие.

Наред с тези събития обаче се наблюдава видна промяна в поведението на крипто миньорите.

Данни, публикувани от CryptoQuant показват, че през последния месец миньорите са прехвърляли приблизително 374 BTC дневно към спот борси. Тази цифра представлява по-малко от една трета от среднодневната стойност, наблюдавана още през февруари.

Противно на опасенията за съдбовен сценарий за миньорите, свързани с халвинг събитието на Биткойн, Адам Съливан, главен изпълнителен директор на Core Scientific, увери, че това не е толкова фатално.

Съливан подчерта още, че при цена на Биткойн над $60,000 рентабилността остава висока и повечето майнинг операции ще останат печеливши.

Докато по-големите компании за добив на Биткойн изглеждат финансово устойчиви, по-малките и по-малко ефективни майнинг компании може да се сблъскат с предизвикателства след халвинга, което потенциално може да доведе до консолидация на индустрията.

Въпреки това Марк Юско, основател на Morgan Creek Capital Management, смята, че въздействието на халвинга може да бъде подценено, като прогнозира значителен шок в предлагането.

Той изтъкна, че докато промяната в търсенето може да е довела до ATH (най-висок исторически връх), хората може да пренебрегнат предстоящия шок в предлагането, произтичащ от халвинга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.