НАЧАЛО Крипто Крими

Как директорите на крипто проект са похарчили $200 милиона за луксозни имоти и автомобили

ноември 7, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как директорите на крипто проект са похарчили $200 милиона за луксозни имоти и автомобили

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ е подала жалба срещу SafeMoon LLC, заедно с нейния създател Кайл Наги, главния изпълнителен директор Джон Карони и техническия директор Томас Смит, обвинявайки ги в участие в значителна измамна схема.

Въпреки че обвиняемите са обещавали да насочат токена към големи печалби, Комисията по ценните книжа и фондовите борси твърди, че лидерите на компанията тайно са изтеглили повече от $200 милиона в крипто активи от проекта, за да платят, наред с други неща, за автомобили McLaren, луксозни домове и екстравагантни пътувания.

Пазарната капитализация на SafeMoon достигна $5.7 милиарда по време на пика си, след изключителен скок от 55,000% в периода от 12 март до 20 април 2021 г. Криптовалутата обаче се сблъска със сериозен неуспех, когато беше установено, че значителна част от нейния ликвиден пул никога не е била блокирана, което доведе до 50% спад в цената ѝ.

Според SEC Наги лъжливо е уверявал инвеститорите, че средствата им се съхраняват на сигурно място в ликвидния пул на SafeMoon, недостъпен дори за висшите ръководители.

В жалбата се твърди също, че Карони и Смит са злоупотребили с активи, за да закупят големи количества SafeMoon в опит да стабилизират цената ѝ, както и че Карони е участвал в “wash trading” – практика, целяща да създаде илюзия за пазарна активност.

Обвиняемите са обвинени в нарушаване на законите за ценните книжа съгласно Закона за ценните книжа от 1933 г. и Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г. През тази година SEC активно предприема действия по правоприлагане в областта на криптовалутите, като забележителни са делата срещу големи борси като Binance и Coinbase, което показва засилен регулаторен контрол въпреки съпротивата на индустрията.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Как директорите на крипто проект са похарчили $200 милиона за луксозни имоти и автомобили”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.