Home

Как Биткойн разработчик изгуби 25,000 Биткойн токена

18.06.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Биткойн разработчик изгуби 25,000 Биткойн токена

Разработчикът, известен като Алинвейн, е един от първите потребители на Биткойн, от когато цената на криптовалутата бе под $0.05.

През 2010 г. създава “Bitcoin Express” и се превръща в една от пионерските борси за обмен на BTC, като по този начин дава възможност на клиентите да купуват криптовалутата чрез PayPal.

Първите 1,000 BTC транзакции бяха продадени само за $5. Тогава съществуваше възможноста да се добиват почти 1,200 BTC дневно с помощта на обикновен лаптоп. Независимо от това през 2011 г. лекотата на добива се промени драстично, тъй като мрежата придоби популярност, което провокира значителното увеличаване на трудността на добива.

“Изведнъж просто всички започнаха да добиват, включително близки хора и дори кучетата ни”, отбеляза Алинвейн.

За да подкрепя Биткойн икономиката, той е стартирал с търговия на физически стоки, като например е бил продажбен агент за канадски клиенти, които искали да си купуват карти за кафе.
Големите му инвестиции в BTC екосистемата му печелят титлата “Биткойн кит“. Той натрупал повече от 25,000 BTC.

В началото на 2011 г. Биткойн скочи до $30.  Първият истински бум в цената на криптовалутата. Стойността на притежанията на Aлинвейн тогава са се оценявали на около $500,000. На 13 юни 2011 г. обаче забелязал, че 25,000 BTC са били премахнати от портфейла без неговото знание.

“Съкрушен съм. Събудих се, за да разбера, че голяма част от баланса ми в Биткойн го няма. Само ако портфейлът ми бе криптиран на твърдия диск. Вината е моя, че не съм прехвърлил тези пари на отделен компютър, който не е с Windows”.

Стойността на откраднатата криптовалута е около $1.6 милиарда. Алинвей признал за пробив в сигурността и подозира, че троянски кон, който се представял за инструмент за добив, е заразил файла на портфейла му, който не е бил криптиран.

Новината за откраднатите средства бе разпространена бързо по целия свят. Във Forbes историята бе документирана като първия известен обир на Биткойн. Започнаха и въпроси дали кражбата не е извършена от самия Алинвейн. Въпреки това той бе достатъчно смел, за да признае грешката си и да посочи лошите практики за сигурност като причина за нея.

Историята на Алинвейн е важна за BTC потребителите, от която да се поучат как да се грижат за сигурността на токените си, подсигурявайки частните си ключове офлайн и използвайки строги мерки за сигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.