Home

Как Биткойн може да се окаже спасението за околната среда

02.07.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Биткойн може да се окаже спасението за околната среда

Маргот Паез, сътрудник в Института за Биткойн политика, предлага уникална гледна точка към BTC, анализирайки го от гледна точка на активист за климата и оспорвайки масовите разкази за въздействието му върху околната среда.

Нейното изследване отчита, че въпреки критиките към потреблението на енергия, водещата криптовалута може да представлява по-устойчива алтернатива на настоящата финансова система.

За разлика от Биткойн, традиционният финансов сектор в миналото е допринасял за климатичните промени. Тя обясни, че финансовата трансформация, която позволява създаването на виртуални пазари и сложни деривати, често не успява да отрази условията в реалния свят. Това прекъсване на връзката насърчава практики като употребата на жилищния пазар за средство към съхранение на стойността, което води до разхищение на ресурси.

Макар че BTC добивът се характеризира с предизвикателства като енергийни отпадъци и потребление на енергия, Паез отбеляза преминаването към възобновяема енергия в индустрията. За разлика от центровете за данни, BTC миньорите могат да регулират операциите си в зависимост от търсенето на енергия, като по този начин потенциално подпомагат енергийните мрежи. Тази гъвкавост прави Биткойн кандидат за почти 100% употреба на възобновяема енергия, при условие че миньорите и политиците си сътрудничат.

Преминаването на BTC добива към възобновяема енергия е предизвикателство и изисква сериозна политическа подкрепа. Едно правителство, което е благосклонно към възобновяемата енергия, може да ускори този преход. Въпреки това Паез съветва Биткойн миньорите да се подготвят за по-неблагоприятна политическа среда, докато се стремят към устойчивост.

За да се справи със скептицизма по отношение на потреблението на енергия от Биткойн, Тя подчерта необходимостта от демонстриране на неговата социална стойност. Примери като Национален парк Вирунга, който използва BTC за опазване на околната среда и местно икономическо развитие, или авторитарни режими, които се възползват от криптовалутата за финансова независимост, илюстрират по-широките обществени ползи от Биткойн. Тези примери са от решаващо значение за информирането на обществеността за потенциалния принос на BTC отвъд спекулациите и инвестициите.

Макар че въздействието на Биткойн върху околната среда е спорен въпрос, потенциалът му за насърчаване на по-устойчива финансова система е голям. Съобразявайки се с възобновяемите енергийни източници и демонстрирайки своята социална стойност, BTC може да оспори вредните за околната среда практики на традиционната финансова система, предлагайки път към едно по-устойчиво бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.