НАЧАЛО Биткойн

Ел Салвадор са изкопали Биткойн за над $28 милиона чрез геотермална енергия

15.05.2024 23:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор са изкопали Биткойн за над $28 милиона чрез геотермална енергия

От 2021 г. насам Ел Салвадор са използвали геотермалната си електроцентрала, захранвана от вулкана Текапа, за да добие близо 474 Биткойн токена, според официалните данни, публикувани във вторник.

Тази инициатива е подсилила BTC авоарите на правителството до приблизително $354 милиона по текущи пазарни цени, като сега в портфейла на страната има общо 5,750 BTC.

Биткойн офисът“ (Bitcoin Offic) на страната, официален правителствен орган, наблюдава придобиването на Биткойн, като от септември 2021 г. насам последните попълнения възлизат на 473.5 BTC на стойност около $29 милиона.

При управлението на президента Найиб Букеле, страната е разположила 300 процесора за дейности по добив на Биткойн. Част от енергията, генерирана от държавната електроцентрала, която произвежда 102 мегавата (MW) електроенергия, се разпределя за добив на криптовалута, като 1.5 MW са предназначени за тази цел.

Макар че захранваната с геотермална енергия операция за добив на Биткойн в Салвадор подчертава устойчивия подход, производителите на криптовалути по целия свят се сблъскват с критики заради енергоемките си дейности и въздействието им върху енергийните мрежи и въглеродните емисии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.