НАЧАЛО Други

Джъстин Сън е топ клиентът на Valkyrie

декември 24, 2022 14:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джъстин Сън е топ клиентът на Valkyrie

Основателят на TRON Джъстин Сън направи значителна инвестиция от $580 милиона долара с крипто мениджъра Valkyrie през август. 

Според информацията основателят на TRON, Джъстин Сън тайно е притежавал по-голямата част от дигиталните активи, съхранявани от ключово подразделение на Valkyrie. В доклада се посочва още, че през август Сън е имал повече от $580 милиона в Биткойни (BTC), укрити във Valkyrie Investments.

Тази сума е съставлявала повече от 90% от средствата в най-голямото подразделение на мениджъра на криптовалути– Valkyrie Digital Assets LLC. 

Освен това в прегледания частен финансов документ Сън е обявен и за таен топ клиент на Valkyrie по това време. Също така китайският крипто предприемач разкри през октомври миналата година, че е един от най-значимите акционери на Valkyrie.

Погледнато от друга гледна точка, развитието на ситуацията предполага, че мениджърът на дигитални активи е разчитал силно на крипто милиардерът. Нещо повече, това е станало на фона на усилията на Valkyrie да представя непрекъснато криптопродукти на инвеститорите от Уолстрийт.

Връзка между Джъстин Сън и Valkyrie

Връзката на Сън с Valkyrie Investments донесе ползи за неговата крипто империя по динамични начини. Например, мениджърът на криптоактиви създаде инвестиционни продукти за неговите токени, включително TRX на TRON и BitTorrent (BTT). Междувременно други крипто мениджъри избягваха споменатите дигитални активи.

Предполагаемата връзка между Сън и Valkyrie също стимулира мениджъра на дигитални активи към ускорен растеж. Средствата на основателя на TRON оказаха положително въздействие върху всеки раздел от бизнеса на Valkyrie, включително тръстове и отделно управлявани сметки. 

Освен това инвестициите на Сън подкрепиха и борсово търгувания фонд (ETF) за Биткойн фючърси на компанията. Обширните активи под управление (AUM) могат да помогнат на управителя на фонда да се представи по-добре и да се популяризира пред потенциалните клиенти и финансови поддръжници.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Биткойн – ще изненада ли Коледа крипто инвеститорите?


Други активи под управлението на Valkyrie през 2022 г.

Освен Сън, Valkyrie привлече още един крипто кит тази година. През януари компанията подписа сделка за $700 милиона за управление на съкровищните фондове на крипто протокола NEM/Symbol.

Седмици по-късно Valkyrie разкри, че нейниte AUM надхвърлят $1 милиарда. По това време главният изпълнителен директор на мениджърът на активи Лия Уолд отбеляза: 

През изминалата година се наблюдаваше рязко нарастване на търсенето на експозиция към дигитални активи от страна на широк кръг инвеститори и участници на пазара. 

[…] нашата индустрия има стабилна основа, на която да продължи да се развива през останалата част от тази година и след това.

Сделката на Valkyrie с NEM/symbol обаче се разпадна месеци по-късно и крипто протоколът взе обратно притежанията си. Въпреки това главният инвестиционен директор на Valkyrie Investments Стив Маккълърг заяви, че компанията продължава да си партнира с NEM/Symbol.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене