Home

Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

15.06.2024 19:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Журналистът Алекс Джоунс пред ликвидация на всичките си активи

Съдията от съда по несъстоятелността в САЩ разпореди частните вещи на Алекс Джоунс да бъдат продадени под надзора на съда, но прекрати делото за несъстоятелност на компанията му "Free Speech Systems", без да поиска нейната ликвидация.

Съдия Кристофър Лопес назначи синдик, който да продаде имуществото на Джоунс, включващо неговия процент в компанията, за да плати дълговете, които той дължи на жертвите на стрелбата в Санди Хук.

Въпреки че някои от семействата от Санди Хук се противопоставиха, опасявайки се, че Джоунс може да укрие активи, той ще компанията, докато попечителят не се разпореди с неговия дял от собствеността. Решението поставя началото на бъдещи съдебни битки за $6 милиона в брой, съхранявани в дружеството, и за парите, за които се смята, че са преведени извън компанията на роднини и сътрудници на Джоунс.

Адвокатите на Джоунс, които смятат, че ликвидацията на дружеството не може да го затвори, го защитават на основание свободата на словото. Това решение беше емоционално за съдия Лопес, като се има предвид, че то дойде непосредствено преди Деня на бащата.

Въпреки това решението отложи някои искания на семействата от Санди Хук, като например контрол върху акаунтите му в социалните медии или избор на попечител, който да изплати част от онези $1.5 милиарда, съгласно съдебните решения.

Преди 17 месеца Джоунс подаде молба за защита от фалит, но не успя да постигне споразумение, което да намали сумата от $1.5 милиарда, която дължи на семействата от Санди Хук, след като съдилищата в Кънектикът и Тексас постановиха, че ги е оклеветил с многократни неверни твърдения за случилото се.

В продължение на години Джоунс твърди, че убийствата в Санди Хук са били инсценирани от актьори като част от правителствен заговор за отнемане на оръжията на американците. Оттогава Джоунс признава, че стрелбата се е случила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.