НАЧАЛО Други

Джо Байдън се обръща към крипто индустрията в отговор на Доналд Тръмп

30.05.2024 12:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джо Байдън се обръща към крипто индустрията в отговор на Доналд Тръмп

Политическият пейзаж около криптовалутите става все по-значим, тъй като ключови фигури и администрации се позиционират преди президентските избори през 2024 г.

Администрацията на Байдън се обръща към крипто индустрията

Aдминистрацията на Байдън разработи свой собствен план свързан с крипто сектора. Като част от кампанията си за преизбиране президентът Джо Байдън започна да се свързва с лидери от крипто индустрията, като същевременно търси насоки за бъдещата крипто политика.

Според многобройни анонимни източници поради продължаващия и чувствителен характер на дискусиите, този контакт означава забележителна “промяна” от предишния дистанциран подход на Байдън към индустрията.

Усилията за ангажиране, започнати преди около две седмици, отразяват нарастващото осъзнаване на лагера на Байдън за потенциалното въздействие, което свързаните с крипто въпроси могат да окажат върху оспорваната президентска надпревара. Като част от този контакт екипът за преизбиране се е свързал с няколко крипто експерта и участници от индустрията, които преди това са били отблъснати от Байдън, според един от източниците.

Информационната дейност включва консултации с крипто експерти и заинтересовани страни от индустрията, някои от които в миналото са се чувствали отстранени. Този ход вероятно е в отговор на нарастващите критики, особено след като администрацията се противопостави на значимия крипто закон – SAB 121.

Про-крипто кампанията на Тръмп

Обратно, бившият президент Доналд Тръмп агресивно се ангажира крипто общността. Неговата кампания обяви на 21 май, че ще приема дарения в криптовалута, а Тръмп направи няколко про-крипто и анти-CBDC изявления. Неговите изказвания на Либетарианскияа национален конгрес през 2024 г. подчертават позицията му срещу цифровите валути на централните банки (CBDC) и изтъкват подкрепата му за по-широкото приемане на децентрализирани криптовалути.

Ролята на криптовалутите в изборите през 2024 г.

Крипто индустрията ще изиграе решаваща роля в изборите през 2024 г. Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус подчерта значението на това САЩ да наваксат изоставането си от другите водещи икономики в създаването на разумни крипто регулации. Освен това Ripple обеща $25 милиона на Super PAC Fairshake, който подкрепя про-крипто кандидати.

Главният юридически директор на Ripple Стюарт Алдероти също отбеляза важността на съгласуването на политиките на САЩ с тези на други големи световни центрове, които имат по-ясни регулаторни рамки за криптовалутите.

Нарастващото участие на политически фигури в крипто дебата предполага, че политиката в областта на дигиталните валути може да бъде важен въпрос на изборите през 2024 г. Изглежда, че както лагерите на Байдън, така и на Тръмп признават потенциалното влияние на блока на крипто гласоподавателите и съответно коригират стратегиите си.

Тъй като политическата динамика продължава да се развива, криптовалутната общност остава критична и влиятелна група, способна да повлияе на политическите насоки и потенциално да въздейства върху изборните резултати въз основа на позициите на кандидатите по отношение на крипто регулирането и иновациите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.