НАЧАЛО Крипто Крими

Жертви на войната между Хамас и Израел съдят Binance

03.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Жертви на войната между Хамас и Израел съдят Binance

Съобщава се, че най-голямата платформа за крипто обмен Binance е изправена пред съдебен иск в Ню Йорк от жертвите на атаката на Хамас срещу Израел от 7 октомври.

Според неотдавнашен доклад на ABC News семействата на жертвите обвиняват Binance, че е предоставила на терористичната групировка механизъм за финансиране.

В иска, подаден по-рано тази седмица от американка, освободена от Газа, и семействата на двама мъже, убити по време на нападението, се твърди, че Binance е обработила многобройни транзакции за Хамас между 2017 г. и 2023 г.

В исковата молба на Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) се твърди, че Binance не е докладвала за транзакции, включващи крипто портфейли, за които висшите ръководители са знаели, че са свързани с терористични групировки като Хамас или Палестински ислямски джихад.

Освен това в иска се твърди, че Binance умишлено си е затваряла очите за незаконното използване на платформата си, като не е извършила надлежна проверка на по-голямата част от своите потребители преди август 2021 г.

Документа обвинява Binance, че активно е защитавала потребителите, свързани с терористични групировки, от регулаторен контрол, особено ако те са били считани за “ВИП потребители“, генериращи значителни печалби за борсата.

Струва си да се отбележи, че миналата година Binance и нейният бивш главен изпълнителен директор Чанпен Джао се признаха за виновни в нарушаване на законите за борба с прането на пари и се съгласиха да платят над $4 милиарда глоби. В резултат на това Джао се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.