НАЧАЛО Други

ИЗВЪНРЕДНО: Доналд Тръмп е признат за виновен по историческо дело в Ню Йорк

31.05.2024 0:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРЕДНО: Доналд Тръмп е признат за виновен по историческо дело в Ню Йорк

Съдебно жури в Ню Йорк призна Доналд Тръмп за виновен по всички 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи като за първи път бивш президент на САЩ е осъден за престъпление.

В четвъртък нюйоркско съдебно жури призна Доналд Тръмп за виновен по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи в опит да прикрие плащане на пари за мълчание, направено към порнозвездата Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г.

От политическа гледна точка безпрецедентната криминална присъда на бивш президент на САЩ – и предполагаем кандидат за президент на основната партия – вкарва страната в непознати води, тъй като републиканецът продължава кампанията си срещу президента Джо Байдън.

След като произнeсе присъдата си, журито се разпусна. След това делото ще премине към фазата на произнасяне на присъдата – процес, който до голяма степен се контролира от съдия Хуан Мерчан.

Преди да отложи заседанието в четвъртък следобед, съдията определи датата на произнасяне на присъдата на Тръмп за 11 юли в 10:00 ч. източноамериканско време. Той нареди на страните по делото да подадат молби до 13 юни.

Очаква се страните да представят бележки за присъдата – в които всяка страна представя аргументи в полза на предпочитаното от нея наказание – и други съдебни документи.

Тръмп вероятно ще се яви и на интервю с пробационен служител за изготвяне на предварителен доклад за присъдата. Интервюто вероятно ще включва въпроси за личната история и криминалното досие на Тръмп. Отговорите ще бъдат включени в предварителен доклад за съдията, който включва препоръки за присъдата, които Мерчан да разгледа.

Според информациятя експертите очакват съдията да определи дата за произнасяне на присъдата на Тръмп в рамките на два или три месеца след произнасянето на присъдата.

Адвокатите на Тръмп може да се опитат да изтеглят тази дата на по-късен етап – вероятно дори след президентските избори на 5 ноември. Но е малко вероятно Мерчан да разреши такова отлагане без основателна причина, каза адвокатът на защитата от Ню Йорк Майкъл Бачнър.

Междувременно Тръмп ще може да говори пред пресата, да пътува и да продължи президентската си кампания. Той също така вече няма да бъде обвързан със заповедта, която му забраняваше да обсъжда свидетели, съдебни заседатели и членове на семейството на съдията, наред с други.

Обвиненията срещу Тръмп са престъпления от клас Е – най-ниската категория според нюйоркското законодателство. Всяко обвинение предвижда максимална присъда от четири години затвор.

Присъдата на Тръмп може да включва глоби и възстановяване на щетите, пробация или други условия – но не е изключено да бъде осъден на лишаване от свобода.

Някои от тези фактори, като например 77-годишната възраст на Тръмп и липсата на предишно криминално досие, вероятно ще бъдат в негова полза.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “ИЗВЪНРЕДНО: Доналд Тръмп е признат за виновен по историческо дело в Ню Йорк”
  1. Ауууу,

    Не е одобен на евреите.Само през неговото управление САЩ не започнаха война и напротив той спря няколко войни.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.