НАЧАЛО Други

Изтекоха лични данни на членове на пенсионния план на Bank of America

31.05.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изтекоха лични данни на членове на пенсионния план на Bank of America

Подразделението за управление на благосъстоянието на Bank of America, Merrill, разкри, че служител случайно е изнесъл личните данни на 1,883 членове на пенсионни планове.

В подадена информация до Службата на главния прокурор на щата Мейн, Merrill уведомиха, че служител по невнимание е изпратил имейл, съдържащ имената, фамилиите и номерата на социалните осигуровки на участниците в плана Walmart 401(k), на неоторизиран получател.

Съобщава се, че инцидентът е бил изолиран и няма доказателства, че с изложените данни е злоупотребено.

„Потвърдено е, че имейлът е изтрит. Не ни е известно да е имало злоупотреба с разкритата лична информация”, заявиха от Merrill.

Този инцидент идва покрай нарушенията на сигурността на данните в JPMorgan Chase и Santander, които засегнаха техни клиенти.

Миналата седмица Santander съобщи за неоторизиран достъп до определена информация на служители и клиенти в Чили, Испания и Уругвай.

По-рано този месец JPMorgan Chase разкри софтуерен бъг, който е позволил неоторизиран вътрешен достъп до данните за пенсионните планове на 451,809 клиенти, включително имена, адреси, номера на социални осигуровки и данни за банкови сметки. От JPMorgan увериха, че грешката е отстранена и няма данни за злоупотреба с личната информация.

Merrill съветват засегнатите клиенти да следят кредитните си доклади и извлеченията от сметките си през следващите две години, за да открият неоторизирани транзакции или потенциална кражба на самоличност. Освен това предлага двугодишно членство в Experian IdentityWorks за допълнителна защита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.