НАЧАЛО Други

Пробив на сигурността засегна данните на над 450,000 клиенти на JPMorgan

12.05.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пробив на сигурността засегна данните на над 450,000 клиенти на JPMorgan

JPMorgan Chase обяви откриването на пробив в данните, засягащ личните данни на близо половин милион клиенти.

Неотдавнашни документи в Службата на главния прокурор на Мейн разкриват, че банковият гигант е разкрил софтуерен проблем, който е бил активен от 26 август 2021 г.

Пропускът позволил неоторизиран достъп до записи на пенсионни планове, принадлежащи на 451,809 клиенти, включващи имена, адреси, номера на социално осигуряване и данни за банкови сметки.

JPMorgan твърди, че проблемът е отстранен. Беше идентифицирано като погрешно предоставяне на пълен достъп на различни „упълномощени системни потребители“, които или са били наети от клиенти на JPMorgan, или действат от тяхно име.

Банката заявява, че няма доказателства за злоупотреба с личната информация. Като предпазна мярка предоставя на засегнатите клиенти двугодишен безплатен кредитен мониторинг чрез Experian.

Този инцидент не е първият пропуск в сигурността, на който се натъква JPMorgan Chase. През 2014 г. банката се сблъска с едно от най-големите пробиви на данни в историята поради кибератака, засегнала сметките на 76 милиона домакинства и седем милиона малки предприятия.

Според съобщения от New York Times, пробивът е станал, защото екипът по сигурността на JPMorgan е пропуснал да приложи двуфакторна автентификация на един от мрежовите си сървъри. Това доведе до кражба на имейл адреси, домашни адреси и телефонни номера на клиенти. Банката обаче пояснява, че няма доказателства, които да предполагат изтекла информация за сметките като следствие от пробива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.