НАЧАЛО Биткойн

Истинският тест за Биткойн тепърва предстои – ето кога

юли 8, 2023 20:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Истинският тест за Биткойн тепърва предстои – ето кога

Майк Макглоун, старши макростратег в Bloomberg Intelligence, изрази опасения относно бъдещето на Биткойн (BTC) през втората половина на 2023 г.

В съобщение до своите последователи в Twitter Макглоун отбеляза, че въпреки силното представяне през първите шест месеца на годината, Биткойн може да се сблъска с предизвикателни икономически условия през следващите месеци.

Според експерта фондовият пазар се очаква да се понижи, което ще предостави възможност на Биткойн да демонстрира стойността си като средство за съхранение на богатство или “дигитално злато“, като не се колебае в синхрон с традиционните акции.

През първата половина на годината Биткойн отбеляза 84% увеличение, което е два пъти повече от това на Nasdaq 100.

Макглоун подчерта, че е необходимо през втората половина на годината да се определи дали Биткойн ще се разглежда като високорисков актив, изравнен с фондовия пазар, или като потенциално дигитално злато в един развиващ се свят.

Истинското изпитание за Биткойн, смята Макглоун, вероятно ще възникне, когато фондовият пазар навлезе в меча фаза по време на очакваната рецесия в САЩ.

Струва си да се отбележи, че Федералният резерв може да се колебае дали да приложи същото ниво на парично облекчаване, каквото се наблюдаваше при предишни рецесии, поради опасения за висока инфлация.

Макглоун отбеляза, че през второто тримесечие, докато акциите са отбелязали ръст, индексът Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI), който проследява водещите дигитални активи, е отбелязал спад. Той изтъкна потенциалното отслабване на крипто пазара в резултат на това.

Освен това Bloomberg Economics прогнозира рецесия през втората половина на годината, като се очаква безработицата в САЩ да нарасне от сегашните 3.6% до 4.3%. Тези фактори биха могли да внесат насрещни ветрове за рискови активи като Биткойн.

Към момента на изготвяне на статията Биткойн се търгува на цена от около $30,400, което представлява увеличение от 1.2% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Все по-големи шансове за одобрение на Биткойн ETF – ще даде ли SEC зелена светлина?

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе безпрецедентна стъпка, която увеличи надеждите за одобрение на спот Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF).

октомври 3, 2023 6:00 2 мин. четене

Ето защо Биткойн няма да се срине до $20,000 според крипто анализатор

Крипто анализатор предупреди, че Биткойн (BTC) е на път да направи значително движение, което може да остави на търговците ограничени благоприятни точки за влизане.

октомври 2, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн проби над $28,000 – златото достигна 2-месечно дъно

Най-голямата криптовалута в света – Биткойн (BTC) – преживява силен подем през четвъртото тримесечие на 2023 г.

октомври 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн за първи път завърши тримесечие на загуба тази година

Биткойн завърши предходното тримесечие със спад, което не се беше случвало от миналата година насам.

октомври 2, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.