НАЧАЛО Други

Иранските власти освобождават част от иззетото оборудване за крипто добив

януари 4, 2023 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иранските власти освобождават част от иззетото оборудване за крипто добив

Съдебните решения изискват от иранските власти да освободят част от иззетото преди това оборудване за добив на криптовалути поради енергийни съображения.

През последните две години иранските власти конфискуваха множество оборудване за крипто добив, позовавайки се на натоварването на енергийните мрежи през зимата. Сега съдът нареди освобождаването на иззетото преди това оборудване.

От 2021 г. насам иранската Организация за събиране и продажба на държавна собственост (OCSSOP) конфискува оборудване за добив – както разрешено, така и неразрешено, поради очертаващи се опасения за недостиг на енергия. Въпреки това властите промениха мнението си.

Абдолмаджид Ештехади, ръководител на иранското Министерство на икономиката и финансите смята, че наскоро освободеното оборудване за добив може да увеличи напрежението в енергийните мрежи на страната.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн може да е сериозна възможност в момента, твърди анализатор


Той подкани Компанията за производство и пренос на електроенергия на Иран (TAVANIR) да предложи планове за използването на хардуера, за да се избегне ненужно натоварване на националната мрежова система.

Още през юни 2022 г. Иран трябваше да прекъсне електрозахранването на законните майнинг компании, тъй като потреблението на електроенергия в страната отбеляза рекордно високи стойности от 62,500 мегавата по време на пиковото потребление.

Енергийните проблеми на Иран стават очевидни, вземайки предвид неотдавнашните закони, налагащи глоба за незаконно използване на субсидирана енергия в криптодобива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене