НАЧАЛО Биткойн

Иран започва да налага сериозни санкции на нелегалните копачи на криптовалути

април 18, 2022 15:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иран започва да налага сериозни санкции на нелегалните копачи на криптовалути

От създаването си през 2009 г., Биткойн, както и следващите криптовалути, предизвикват множество противоречия.

По целия свят повечето нации се опитват да установят правила и регулации, управляващи криптовалутите.

В Иран, докато правителството разрешава регулирано копаене на криптовалути, властите се бориха с неразрешеното копаене миналата година, за да облекчат напрежението върху енергийниото предлагане на страната.

Иранското правителство възнамерява да приложи нов набор от закони, което ще увеличи наказанието за незаконно копаене на Биткойн (BTC).

Иран притиска незаконните крипто копачи

Новото законодателство на ислямската република, според висш служител от компанията за производство, разпределение и пренос на електроенергия в страната (Tavanir), ще включва вкарване на нарушителите в затвора и отнемане на бизнес лицензи.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Етериум кит купува масивно количество Shiba Inu (SHIB)

Според Tehran Times, позовавайки се на държавната информационна агенция IRNA, Мохамад Ходадади Бохлули каза, че увеличените наказания включват увеличаване на глобите с минимум три и максимум пет пъти, лишаване от свобода на нарушителя и отнемане на лиценза му за бизнес в случай на многократни нарушения.

Служителят каза, че злоупотребата със субсидирана електроенергия за копаене на криптовалути влошава качеството на електроснабдяването на националната мрежа и унищожава електрическите уреди на хората като телевизори, хладилници и климатици.

Незаконно е да се копаят криптовалути, като се използва субсидирана електроенергия, предназначена за домове, промишлени, селскостопански и търговски абонати„, заяви Ходадади.

Причиняване на недостиг на захранване

Иран забрани добива на криптовалути в края на май миналата година за близо четири месеца като част от мерките за намаляване на честотата на недостига на електроенергия, за което властите обвиняват растящото търсене на електроенергия през горещото и сухо лято.

IRNA разкри, че командирът на полицията в Техеран генерал Хосейн Рахими заяви, че 7,000 крипто копачки са били иззети в изоставено съоръжение западно от столицата.

Биткойн и други криптовалути се генерират чрез процес, наречен копаене, при който мощни масиви от компютри се състезават за решаване на сложни математически пъзели.

ПРОЧЕТИ ОЩЕМилиардерът Марк Кюбан въвежда промени в крипто портфейла си

Процесът е изключително енергоемък и често изисква електричество, произведено от изкопаеми горива, които са в изобилие в Иран.

Правителството на Иран одобри копаене на Биткойн през 2019 г., но само за промишлени цели.

Основен център за копаене на Биткойн

В своето проучване фирмата за блокчейн анализи Elliptic каза, че Иран представлява приблизително 4.5% от цялото копаене на Биткойн, генерирайки стотици милиони долари приходи от криптовалута, които могат да бъдат използвани за смекчаване на въздействието на санкциите на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене