НАЧАЛО Биткойн

Иран започва да налага сериозни санкции на нелегалните копачи на криптовалути

април 18, 2022 15:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Иран започва да налага сериозни санкции на нелегалните копачи на криптовалути

От създаването си през 2009 г., Биткойн, както и следващите криптовалути, предизвикват множество противоречия.

По целия свят повечето нации се опитват да установят правила и регулации, управляващи криптовалутите.

В Иран, докато правителството разрешава регулирано копаене на криптовалути, властите се бориха с неразрешеното копаене миналата година, за да облекчат напрежението върху енергийниото предлагане на страната.

Иранското правителство възнамерява да приложи нов набор от закони, което ще увеличи наказанието за незаконно копаене на Биткойн (BTC).

Иран притиска незаконните крипто копачи

Новото законодателство на ислямската република, според висш служител от компанията за производство, разпределение и пренос на електроенергия в страната (Tavanir), ще включва вкарване на нарушителите в затвора и отнемане на бизнес лицензи.

НЕ ИЗПУСКАЙ
Етериум кит купува масивно количество Shiba Inu (SHIB)

Според Tehran Times, позовавайки се на държавната информационна агенция IRNA, Мохамад Ходадади Бохлули каза, че увеличените наказания включват увеличаване на глобите с минимум три и максимум пет пъти, лишаване от свобода на нарушителя и отнемане на лиценза му за бизнес в случай на многократни нарушения.

Служителят каза, че злоупотребата със субсидирана електроенергия за копаене на криптовалути влошава качеството на електроснабдяването на националната мрежа и унищожава електрическите уреди на хората като телевизори, хладилници и климатици.

Незаконно е да се копаят криптовалути, като се използва субсидирана електроенергия, предназначена за домове, промишлени, селскостопански и търговски абонати„, заяви Ходадади.

Причиняване на недостиг на захранване

Иран забрани добива на криптовалути в края на май миналата година за близо четири месеца като част от мерките за намаляване на честотата на недостига на електроенергия, за което властите обвиняват растящото търсене на електроенергия през горещото и сухо лято.

IRNA разкри, че командирът на полицията в Техеран генерал Хосейн Рахими заяви, че 7,000 крипто копачки са били иззети в изоставено съоръжение западно от столицата.

Биткойн и други криптовалути се генерират чрез процес, наречен копаене, при който мощни масиви от компютри се състезават за решаване на сложни математически пъзели.

ПРОЧЕТИ ОЩЕМилиардерът Марк Кюбан въвежда промени в крипто портфейла си

Процесът е изключително енергоемък и често изисква електричество, произведено от изкопаеми горива, които са в изобилие в Иран.

Правителството на Иран одобри копаене на Биткойн през 2019 г., но само за промишлени цели.

Основен център за копаене на Биткойн

В своето проучване фирмата за блокчейн анализи Elliptic каза, че Иран представлява приблизително 4.5% от цялото копаене на Биткойн, генерирайки стотици милиони долари приходи от криптовалута, които могат да бъдат използвани за смекчаване на въздействието на санкциите на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене