НАЧАЛО Други

Инвеститорът Бил Милър говори за Биткойн на срещата на върха на Forbes

октомври 16, 2022 13:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорът Бил Милър говори за Биткойн на срещата на върха на Forbes

Инвеститорът Бил Милър вижда нови възможности на фондовия пазар на фона на бруталните разпродажби през тази година като същевременно остава оптимист по отношение на Биткойн (BTC), наричайки криптовалутите "неразбрани".

Милър става известен с това, че от 1991 до 2005 г. ежегодно постига по-добри резултати от S&P 500. В крайна сметка той става председател и главен инвестиционен директор на компанията Miller Value Partners, която в края на август 2022 г. управлява активи на стойност $1.9 милиарда.

В разговор с управляващия директор на Morgan Stanley Private Wealth Management – Марвин Макинтайър по време на срещата Милър разсъждаваше за фондовия пазар, криптовалутите и Федералния резерв.

Що се отнася до избора на акции, той идентифицира компании, които имат силни тенденции в областта на свободните парични потоци, но се търгуват с понижени стойности на акциите. Сред тях са някои от най-зле представилите се компании тази година, а именно Norwegian Cruise Line Holdings, компанията за споделено пътуване Uber и платформата за електронна търговия с луксозна мода Farfetch.

Милър също така харесва Delta Air Lines като посочва, че фирмата се отличава сред авиокомпаниите, защото не е разводнила акциите си с нов капитал по време на пандемията. Друг негов избор е Clear Secure, печеливша технологична компания с абонаментен бизнес.

Инвеститора прогнозира,че пазарната капитализация на компанията може да нарасне от $3 до $30 милиарда в рамките на близките 10 години, тъй като компанията подписва все повече големи сделки с големи стадиони.

Други избори на известния инвеститор са Silvergate Capital, регулирана от Фед банка за криптовалути и Chesapeake Energy.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Биткойн е „мръсен“ и „скъп“ – твърди Джейми Даймън


Милър е ранен привърженик и купувач на Биткойн (BTC) и потвърди бичата си нагласа към актива, наричайки го недоразбран. Въпреки че цените могат да бъдат нестабилни, според него главната криптовалута може да осигури на инвеститорите застрахователна полица срещу финансова катастрофа.

Милър прогнозира, че ако Федералният резерв затегне твърде много паричната политика, цените на Биткойн вероятно ще се справят по-добре спрямо по-голямата част от пазара. Инвеститорът твърди, че понеже крипто актива не е свързан с останалата част от финансовата система ще има ограничени последици по време на бурни пазарни периоди.

Имайки предвид състоянието на пазарите е вероятно, че много ивеститори са притеснени. В такъв момент според Милър е хубаво да си спомним за съвети като този на Уорън Бъфет – “Бъдете алчни, когато другите се страхуват“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.