НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън

15.10.2022 15:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън нарече Биткойн "мръсен" и "скъп", докато говореше на срещата на Института за международни финанси (IFF) във Вашингтон по-рано този четвъртък.

66-годишният изпълнителен директор заявява, че “никога” няма да купи криптовалути, след като многократно ги е критикувал в миналото. Даймън е убеден, че криптовалутите всъщност не правят нищо.

“Не знам защо има някаква стойност в това”, казва той.

Шефът на JPMorgan нарече Биткойн “безполезен” през октомври миналата година.

Даймън обаче остава бичи настроен по отношение на блокчейн. Известният банкер вярва, че технологията може да “измести” определени части от банковото дело.

Говорейки за американската икономика, Даймън изрази съмнението си относно способността на Федералния резерв на САЩ да осъществи така желаното меко приземяване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


В същото време той твърди, че има “пълна вяра и доверие” в председателя на Фед Джером Пауъл, описвайки го като “изключително висококвалифицирана личност”.

Банкерът прогнозира, че референтният лихвен процент ще надхвърли 4.5% поради по-горещата от очакваното инфлация. Той прогнозира, че американският пазар на акции може да загуби още 30% по време на продължаващата корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.