НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън

октомври 15, 2022 15:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън нарече Биткойн "мръсен" и "скъп", докато говореше на срещата на Института за международни финанси (IFF) във Вашингтон по-рано този четвъртък.

66-годишният изпълнителен директор заявява, че “никога” няма да купи криптовалути, след като многократно ги е критикувал в миналото. Даймън е убеден, че криптовалутите всъщност не правят нищо.

“Не знам защо има някаква стойност в това”, казва той.

Шефът на JPMorgan нарече Биткойн “безполезен” през октомври миналата година.

Даймън обаче остава бичи настроен по отношение на блокчейн. Известният банкер вярва, че технологията може да “измести” определени части от банковото дело.

Говорейки за американската икономика, Даймън изрази съмнението си относно способността на Федералния резерв на САЩ да осъществи така желаното меко приземяване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще бъде доминантната форма на пари – Л. Лепард


В същото време той твърди, че има “пълна вяра и доверие” в председателя на Фед Джером Пауъл, описвайки го като “изключително висококвалифицирана личност”.

Банкерът прогнозира, че референтният лихвен процент ще надхвърли 4.5% поради по-горещата от очакваното инфлация. Той прогнозира, че американският пазар на акции може да загуби още 30% по време на продължаващата корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн е “мръсен” и “скъп” – твърди Джейми Даймън”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.