НАЧАЛО Други

Инвеститори във FTX може да се наложи да връщат милиарди

декември 31, 2022 9:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститори във FTX може да се наложи да връщат милиарди

Милиарди долари могат да бъдат върнати, за да се плати на кредиторите на FTX, според адвокат по делата за несъстоятелност.

Колапсът на FTX Group може би все още не е приключил. Разпространението на последиците продължава, като разпоредбите за възстановяване на средства могат да принудят инвеститори да върнат милиарди долари, платени в месеците, предшестващи колапса на криптоборсата.

В случая се коментира така наречения „clawback“ – изплатени пари, които трябва да бъдат върнати поради специални обстоятелства или събития, като например дружество в несъстоятелност, което трябва да възстанови изплатените средства в рамките на 90 дни преди подаването на молба за глава 11. Ако кредиторът е вътрешно лице, 90-дневният срок се удължава до една година.

В резултат на това кредиторите биха могли да поискат връщане на средства, преведени от FTX на външни лица, включително $2.1 милиарда, платени от FTX на Binance, когато борсата напусна своята инвестиция от серия А във FTX. 

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, наскоро отхвърли опасенията относно връщането на парите в интервю за CNBC, като заяви, че с това трябва да се заемат адвокатите на бизнеса.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Данъчната служба на САЩ отлага непопулярно правило за разплащания


От много други предприятия може да бъде поискано да върнат пари с напредването на процедурата по несъстоятелност, включително от Silvergate. В подаден през декември иск от клиенти на FTX се твърди, че банката е подпомагала несъществуващата борса за криптовалути в измамни дейности чрез неправомерни преводи на средства.

Делото за несъстоятелност на FTX може да не се различава от други дела за несъстоятелност, свързани с измама и лошо управление, но може да създаде прецеденти за това как криптоактивите се обработват в съдилищата по несъстоятелност.

Макар че регулаторните органи и други съдилища може да не следват правилата на съдилищата по несъстоятелност, вероятно ще се търси да се определи дали криптовалутите са валути, ценна книжа, стоки или нещо друго.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене