НАЧАЛО Други

Инвеститорите се насочват към стабилни монети, които не са обвързани с щатски долари

февруари 19, 2023 9:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите се насочват към стабилни монети, които не са обвързани с щатски долари

Главният изпълнителен директор на Binance говори за обръщането на инвеститорите към стабилни монети, които не са обвързани с щатския долар.

Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, разгледа настоящия регулаторен натиск, пред който е изправен нейната стабилна монета BUSD.

Той също така подчерта, че в бъдеще инвеститорите може да се насочат към стабилни монети, които не са свързани с щатския долар, и към алгоритмични стабилни монети.

Защо стабилните монети са важни?

Според Джао стабилните монети остават от съществено значение в индустрията, тъй като разходите на повечето хора все още се изчисляват във фиатни валути.

Стабилните монети, деноминирани в щатски долари, са най-популярните. Повечето хора използват цените в щатски долари, когато изчисляват възвръщаемостта и разходите за криптовалути.

Намаляващата популярност на стабилните монети, обвързани с щатски долари

Въпреки това, поради регулаторния натиск върху базираните в щатски долари стабилни монети, Джао смята, че популярността на тези активи може да намалее и индустрията да потърси алтернативи.

Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) наскоро нареди на Paxos, фирмата, която емитира и оперира BUSD в партньорство с Binance, да спре да сече стабилни монети заради нарушаване на законите за защита на инвеститорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕС одобри доказателство с нулево познание за рамката за цифрова идентичност


Търсене на други възможности

Джао обясни, че участниците в индустрията ще бъдат принудени да търсят други варианти за стабилни монети.

Сривът на стабилната монета TerraUSD (USTC), допълнително утежнен от проблемите на борсата FTX, може да е предизвикал това преминаване към стабилни монети, които не са базирани на щатски долари.

Според него това развитие вероятно ще доведе до повече продукти, базирани на евро или японски йени и сингапурски долари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кати Ууд прогнозира последиците от репресиите на кабинета на Байдън срещу крипто

Кати Ууд от ARK Invest предупреди, че внезапната ескалация на администрацията на Байдън срещу крипто индустрията може да има политически последици.

април 1, 2023 21:00 2 мин. четене

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене