НАЧАЛО Регулации

ЕС одобри доказателство с нулево познание за рамката за цифрова идентичност

февруари 17, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ЕС одобри доказателство с нулево познание за рамката за цифрова идентичност

Комитетът на ЕС одобрява доказателствата за нулево познание за европейската рамка за цифрова идентичност (eID)

Европейският съюз има нееднозначно отношение към неприкосновеността на личните данни. От една страна прилага строги разпоредби за защита на данните, а в същото време в неговия проект за цифрова валута на централната банка (CBDC) липсват стандартите за анонимност на частните криптовалути.

Миналата седмица Комитетът на ЕС по промишленост, изследвания и енергетика одобри използването на доказателство с нулево познание за измененията на Европейската рамка за цифрова идентичност (eID).

Това ще предостави на гражданите на ЕС пълен контрол върху техните данни, като им позволи да се идентифицират и удостоверяват онлайн без търговски доставчици според прессъобщение.

Този ход би могъл да улесни появата на нови бизнес модели и възможности в цифровата икономика, като същевременно защитава неприкосновеността на личния живот на гражданите.

Доказателство с нулево познание в центъра на регулаторното съответствие и защитата на личните данни

Този подход напоследък привлича вниманието на изследователите като възможно средство за осигуряване на регулаторно съответствие и неприкосновеност на личния живот в цифровите валути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Проблемите със стабилните монети в САЩ тласкат инвеститорите към Европа


Съвместен документ на базираната в Сан Франциско фондация “Mina”, германската банка Hauck Aufhäuser Lampe и Интердисциплинарния център за сигурност, надеждност и доверие на Университета в Люксембург показа как доказателствата с нулеви познания могат да бъдат свързани с европейската система за електронна идентификация eIDAS.

Въпреки това само някои са убедени, че използването само на доказателства е достатъчно за транзакции, които изискват споделяне на лична информация, което предполага, че са необходими и решения извън веригата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене