НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор прогнозира 50% срив на цената

октомври 8, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор прогнозира 50% срив на цената

Крипто аналитикът Никълъс Мертен предупреди, че ако икономиката изпадне в рецесия, Биткойн (BTC) може да се сблъска със значителен спад.

Мертен предположи, че ако предпазливата позиция на Федералния резерв доведе до продължителен икономически спад, стойността на Биткойн може да спадне с над 46% спрямо сегашното си ниво. Според Мертен охлаждането на суровини като петрол, природен газ и уран би послужило като индикатор за предстояща краткосрочна рецесия.

Той обясни:

Очаква се краткосрочната рецесия да доведе до известен дискомфорт. Акциите вероятно ще регресират към предишните си дъна – 33% корекция, на която станахме свидетели през октомври 2022 г. Биткойн потенциално би могъл да се оттегли до подобен диапазон, който е преживявал преди, около $15,000-$17,000. Това в действителност би могло да представлява благоприятен сценарий. Възможно е да станем свидетели на двойно дъно при повечето активи.

Мертен очаква, че Биткойн няма да навлезе в устойчива бича фаза, докато Федералният резерв не инициира мерки за подпомагане на икономиката чрез вливане на повече ликвидност в пазарите.

Анализаторът заяви още:

Няма значителна забележима тенденция за Биткойн. Това не изглежда като бичи пазар, особено като се има предвид, че от март 2023 г. до октомври 2023 г. останахме относително стабилни. Преодоляхме възходящата траектория. Преодоляването на ясни нива на съпротива, особено в диапазона от $28,000 до $32,000, изглежда предизвикателство. Смятам, че е разумно да запазим предпазлива позиция и да бъдем предпазливи по отношение на очакванията си за траекторията на криптовалутите.

Смятам, че търпението е оправдано, като се изчакват конкретни признаци на оптимизъм, особено индикатори, че ликвидността ще бъде в полза на криптовалутите. Ликвидността е от изключителна важност за рискови активи като Биткойн… В крайна сметка Биткойн се представя най-добре, когато има прираст в паричното предлагане и преобладават настроения за риск, а нито един от тези фактори не е в сила в момента.

Youtube, Nicholas Merten

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн: Анализатор прогнозира 50% срив на цената”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.