НАЧАЛО Други

Инвеститори съдят Binance.US заради предполагаемо подвеждане

юни 16, 2022 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститори съдят Binance.US заради предполагаемо подвеждане

Инвеститори завеждат колективен иск срещу американското подразделение на Binance, Binance.US, за предполагаемо фалшиво рекламиране на инвестиции в алгоритмичната стабилна монета TerraUSD (UST) като „безопасни“.

Миналия месец алгоритмичният стейбълкойн UST загуби фиксацията си към щатския долар и се срина заедно със свързания с него актив Terra (LUNA), заличавайки $40 милиарда от пазарната капитализация.

Инвеститорите, подали документи в американския окръжен съд в Северна Калифорния, също твърдят, че Binance.US подвеждащо рекламира UST като „подкрепен с фиат„.

 Инвеститорите твърдят:

Binance.US очевидно не спазва федералните и държавните закони за ценни книжа. Binance.US не успя да разкрие, че UST всъщност е ценна книга и че продава тези ценни книжа, въпреки че няма декларация за регистрация за тях, а самият Binance.US отказа да се регистрира в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ или като борса за ценни книжа, или като брокер-дилър.

Неуспехът на Binance.US да спазва законите за ценните книжа и неговите фалшиви реклами на UST доведоха до катастрофални последици за клиентите на Binance.US: през май 2022 г., в рамките на само няколко дни, UST загуби по същество цялата си стойност – около $18 милиарда. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Рай Далио с шортове за над €1.5 млрд. срещу европейски акции

Инвеститорите, закупили UST от Binance.US, бяха унищожени, като бързо научиха, че противно на рекламите на Binance.US, UST не е „безопасно„, „стабилно“ или „подкрепено с фиат.“

Инвеститорите искат да възстановят „щетите, възнаграждението, платено за UST, и търговските такси, заедно с лихвите по тях, както и адвокатските хонорари и разходи, в най-пълната степен, разрешена от закона„.

Говорител на Binance.US казва, че „твърденията на делото са без основание“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене

Какво може да сложи края на крипто зимата, според Чарлз Хоскинсън

Създателят на Cardano (ADA) твърди, че е открил катализатора, който ще сложи край на крипто зимата и ще предизвика масивно рали в цялата индустрия.

септември 25, 2022 11:55 1 мин. четене