НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Terra (LUNA) се срина с над 95%

МАЙ. 11, 2022 20:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Terra (LUNA) се срина с над 95%

Terra продължи да се срива, тъй като стабилната монета UST на блокчейна не успя да си възвърне привързаността към долара.

Слуховете, че спасяването, подкрепено с рисков капитал, е пропаднало, добавиха към натиска за спад на цената на LUNA.


Екосистемата на Terra се разпада


Токенът LUNA падна с над 90% през последните 24 часа, тъй като натискът при продажбите достигна безпрецедентни нива. Алгоритмичната стабилна монета на Terra също се отклони по-далеч от фиксираната си стойност към долара, за кратко понижавайки се до дъното от $0.29, преди да отчете леко възстановяване. LUNA в момента се търгува около $5.4, което е спад от над 90% само тази седмица.


Усилията за възстановяване на фиксацията към долар на UST са се отразили сериозно на цената на LUNA. UST има за цел да запази фиксирането си алгоритмично, като позволява на всеки да разменя 1 UST за токени LUNA на стойност $1. 


Обикновено тази алгоритмична връзка би стимулирала арбитражистите да извличат стойност от разликата в цената между UST и щатските долари, като му помага да поддържа цена от около $1.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия! 


Механизмът с два токена на Terra обикновено поддържа UST в рамките на 1% от очакваната стойност в долари. Въпреки това, когато UST падне значително под фиксацията си долара, алгоритмичната връзка произвежда повече токени LUNA, които арбитражерите трябва да продадат на открития пазар, за да спечелят от своите сделки. Ако фиксирането на UST не бъде възстановено, притокът на LUNA токени може да създаде верижен ефект, който непрекъснато понижава цената, докато фиксирането на UST не бъде възстановено.


LUNA не е единственият токен на екосистемата на Terra, претърпял екстремни загуби през последните 24 часа. Токените на най-добрите DeFi протоколи на Terra като Anchor и Astroport също са паднали съответно със 72.3% и 81.6%. Според платформата за блокчейн данни DeFi Llama, общата стойност, заключена в протоколите на Terra DeFi, е спаднала с повече от 87% от $29.6 милиарда на 5-ти май до $2.8 милиарда днес.


Скорошна публикация в Twitter от крипто изследователя mhonkasalo показва, че набирането на средства с цел спасяване на LUNA и UST може да се е провалило. Все още не е потвърдено дали този слух е верен. И все пак, предвид продължаващия срив на LUNA и намаляващата увереност в UST, изглежда вероятно да видим влошен сантимент към проекта.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света