НАЧАЛО Други

Инвеститор изпрати USDT за $1.4 милиона към грешен адрес

17.03.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститор изпрати USDT за $1.4 милиона към грешен адрес

При своеобразен развой на събитията крипто ентусиаст по невнимание прехвърли голяма сума от 1.36 милиона USDT директно на адреса на смарт договора на токена в Етериум.

Това, което отличава този инцидент, е предхождащата го тестова транзакция на едва 100 USDT, извършена от същия потребител.

Обикновено такива токени, изпратени директно на адреси на смарт договори, където липсват механизми за извличане, се считат за безвъзвратно загубени. Това се дължи на отсъствието на функции за помитане в договорите с токени, включително договора с токени USDT.

Забележително е, че договорът за токени USDT разполага с функция destroyBlackFunds, която дава искрица надежда. Тази функция позволява на собственика на договора да елиминира определени USDT от обращение, особено на адреси в черния списък. Въпреки че черният списък обикновено ограничава изходящите трансакции от определени адреси, те все още могат да получават USDT. Интригуващо е, че дори самият адрес на договора за USDT се оказва в черния списък.

След като осъзнава грешката, потребителят се обръща към Twitter, за да сподели злополуката. Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, призна за ситуацията и намекна за потенциално решение.

По-нататъшното разследване разкрива, че трансакциите, включващи адреса на договора USDT, използват функцията destroyBlackFunds, което предполага проактивни мерки от страна на Ардоино за коригиране на ситуацията.

Към момента обаче няма потвърждение за преиздаване на изгубените средства от Tether.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Зарязването на долара – основната тема на предстоящата среща в Русия

Според неотдавнашно изявление на дипломат акцентът на срещата на върха на БРИКС през 2024 г. ще бъде поставен главно върху програмата за дедоларизация.

24.04.2024 12:00 2 мин. четене

Огромен ръст на крипто даренията за благотворителност

Крипто даренията трансформират американската филантропия: Над $2 милиарда са събрани през 2023 г., като 56% от водещите благотворителни организации приемат дигитални активи.

24.04.2024 10:12 2 мин. четене

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.