НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното

септември 13, 2022 14:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното

Въпреки по-ниските цени и неотдавнашните увеличения на трудността на добива, хеширащата мощност на Биткойн се е увеличила.

Всъщност блоковете се откриват по-бързо от средния десетминутен интервал между тях и поради този фактор намаляването на възнаграждението на мрежата наполовина може да настъпи по-рано от очакваното.

Докато някои броячи за халвинга, които просто използват десетминутната средна стойност, отбелязват, че събитието се очаква през май или април 2024 г., броячите, които използват точните времена на интервалите между блоковете, показват, че намаляването на наградите може да се случи още през 1 март 2024 г.

Увеличение на хеширащата мощност

Докато общността на криптовалутите е фокусирана върху Сливане (The Merge), хеширащата мощност зад мрежата на Биткойн (BTC) е по-висока от обичайното, поради което интервалите между блоковете се ускоряват. Понастоящем за блокчейна са отделени 244.62 екзахаша в секунда (EH/s), а на 4 септември 2022 г. той достигна връх от 301.45 EH/s при височина на блока 752,510.

Алгоритъмът на Биткойн следи нивото на трудността и го настройва на всеки 2,016 блока (приблизително на всеки 2 седмици), за да поддържа това време на блок от 10 минути.

Дата на халвинга

Данни от bitcoinsensus.com и метриките от nicehash.com сочат, че четвъртото халвинг събитие на Биткойн ще се състои през март 2024 г. Датата е доста преди често използваната прогноза за 3 май 2024 г.

Всъщност bitcoinsensus.com показва два брояча, като единият е базиран на текущото време на блока (8.50 минути), а другият – на средната стойност от десет минути на блок. Bitcoinsensus.com изчислява, че текущата дата на халвинга, базирана на действителното време на блок, ще бъде 2 март 2024 г. Така че вместо след 598 дни, халвинг събитието може да се състои след 509 дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн и крипто пазарите спаднаха вчера?


Броячът на Nicehash.com показва, че датата може да настъпи на 1 март 2024 г., или един ден преди прогнозата, показана на уеб портала bitcoinsensus.com.

Всеки път, когато се добиват 210,000 блока, възнаграждението се намалява наполовина.

Текущата блок награда е 6.25 BTC на блок като след 2024 г. тя ще бъде намалена до 3.125 монети на блок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очертава се голямо движение за Биткойн (BTC)

Известен трейдър, който точно прогнозира спада от над 50% на Биткойн (BTC) през март, сега предупреждава, че предстоят нови дъна.

септември 30, 2022 14:23 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

CFTC: Цената на Биткойн (BTC) може да се удвои

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) Ростин Бенам заяви, че крипто индустрията има „огромна възможност“.

септември 30, 2022 8:10 1 мин. четене

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене