НАЧАЛО Биткойн

Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното

септември 13, 2022 14:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното

Въпреки по-ниските цени и неотдавнашните увеличения на трудността на добива, хеширащата мощност на Биткойн се е увеличила.

Всъщност блоковете се откриват по-бързо от средния десетминутен интервал между тях и поради този фактор намаляването на възнаграждението на мрежата наполовина може да настъпи по-рано от очакваното.

Докато някои броячи за халвинга, които просто използват десетминутната средна стойност, отбелязват, че събитието се очаква през май или април 2024 г., броячите, които използват точните времена на интервалите между блоковете, показват, че намаляването на наградите може да се случи още през 1 март 2024 г.

Увеличение на хеширащата мощност

Докато общността на криптовалутите е фокусирана върху Сливане (The Merge), хеширащата мощност зад мрежата на Биткойн (BTC) е по-висока от обичайното, поради което интервалите между блоковете се ускоряват. Понастоящем за блокчейна са отделени 244.62 екзахаша в секунда (EH/s), а на 4 септември 2022 г. той достигна връх от 301.45 EH/s при височина на блока 752,510.

Алгоритъмът на Биткойн следи нивото на трудността и го настройва на всеки 2,016 блока (приблизително на всеки 2 седмици), за да поддържа това време на блок от 10 минути.

Дата на халвинга

Данни от bitcoinsensus.com и метриките от nicehash.com сочат, че четвъртото халвинг събитие на Биткойн ще се състои през март 2024 г. Датата е доста преди често използваната прогноза за 3 май 2024 г.

Всъщност bitcoinsensus.com показва два брояча, като единият е базиран на текущото време на блока (8.50 минути), а другият – на средната стойност от десет минути на блок. Bitcoinsensus.com изчислява, че текущата дата на халвинга, базирана на действителното време на блок, ще бъде 2 март 2024 г. Така че вместо след 598 дни, халвинг събитието може да се състои след 509 дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн и крипто пазарите спаднаха вчера?


Броячът на Nicehash.com показва, че датата може да настъпи на 1 март 2024 г., или един ден преди прогнозата, показана на уеб портала bitcoinsensus.com.

Всеки път, когато се добиват 210,000 блока, възнаграждението се намалява наполовина.

Текущата блок награда е 6.25 BTC на блок като след 2024 г. тя ще бъде намалена до 3.125 монети на блок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Биткойн халвингът може да дойде по-рано от очакваното”
  1. Имам висше Финанси и работя 25 години в банка. Извинете ама написаното е свръх възможностите за възприемане на 99,99 % от населението. Ако мислите, че сте написали нещо съществено важно много се лъжете!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.