НАЧАЛО Други

Инвестиционен гигант планира NFT пазар и финансови продукти в метавселената

декември 29, 2022 15:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционен гигант планира NFT пазар и финансови продукти в метавселената

Fidelity Investments е подала заявления за търговски марки, която разкрива плановете на гиганта в областта на финансовите услуги за метавселената и дигиталните колекционерски предмети.

Това става ясно от три заявления за търговски марки, подадени в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) на 21 декември, което беше подчертано от лицензирания адвокат по търговски марки Майк Кондудис в Twitter на 27 декември.

Fidelity посочва, че може да предлага широк набор от инвестиционни услуги във виртуални светове, включително взаимни фондове, пенсионни фондове, управление на инвестиции и финансово планиране.

Изглежда, че се работи и по платежни услуги, базирани на метавселената, включително електронни плащания на сметки, преводи на средства и „финансово управление на сметки на кредитни карти в метавселената и други виртуални светове“.

По отношение на криптовалутите подадените документи показват, че фирмата може да стартира услуги за търговия и управление в метавселената, както и да предоставя услуги за портфейли за виртуални валути.

„Услуги за електронен портфейл, имащи характер на електронно съхранение и обработка на виртуална валута за електронни плащания и транзакции чрез глобална компютърна мрежа; цифрова валута, виртуална валута, цифров токен на криптовалута“, се казва в подадените документи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Ще бъде тежка година“ – CoinBureau дава препоръки за 2023 г.


Fidelity изтъква, че може да предлага образователни услуги в метавселената под формата на „провеждане на класове, работни срещи, семинари и конференции в областта на инвестициите и в областта на маркетинга на финансови услуги“.

„Предоставяне на бизнес информация на доставчиците на финансови услуги чрез интернет уебсайт, в областта на бизнес маркетинга в метавселената и други виртуални светове; услуги за насочване в областта на инвестиционните консултации и финансовото планиране в метавселената и други виртуални светове“, гласи едно от заявленията.

Инвестиционният мениджър заявява също така, че може да стартира „онлайн пазар за купувачи и продавачи на дигитална медия, а именно незаменяеми токени“, но за момента няма допълнителни подробности.

Още през октомври Fidelity съобщи, че иска да подсили крипто звеното си, като наеме 100 нови служители. Това е в контраст с редица крипто фирми, които са съкратили значителен брой служители през тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене