Home

Интересът към изкуствения интелект в Google расте, но AI токените се сриват

19.06.2024 23:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към изкуствения интелект в Google расте, но AI токените се сриват

Интересното е, че стойността на криптовалутите, базирани на изкуствен интелект (AI), рязко падна, което е иронично.

Това се случва в момент, когато търсенията в Google за AI бяха на рекордно високо ниво и интересите на инвеститорите на дребно в областта кипяха.

В исторически план винаги, когато е имало скок в търсенията в Google, свързани с крипто, това често е съвпадало с големи пикове на пазара. Това добавя тежест към съвета на Уорън Бъфет, че хората трябва да купуват по време на бедствия и да продават по време на бум. Изглежда, че има подобна тенденция, която се случва по отношение на AI токените.

Данните на CoinGecko показват, че пазарната капитализация на фокусирани върху AI криптовалути като FET, RNDR, TAO и GRT е спаднала с цели 30% само през последните седем дни. Това съответства на данните на Google Trends, които показват, че търсенията за изкуствен интелект може да са достигнали своя връх.

По същество FET беше четвъртата най-слабо представяща се монета от топ 100 миналата седмица – интересна промяна от това, което беше показано от Google Trends – повишен интерес към AI.

Думата за търсене „AI (изкуствен интелект)“ достигна своя пиков резултат от 100 миналата седмица – най-високата стойност, наблюдавана от пет години насам.

Това е доста объркващо: тъй като глобалното внимание се измества към потенциалните предимства на AI, токените, създадени специално за използване на тази технология се разпродават. Може би онези, които вярват в Бъфет, биха искали да се възползват от този момент и да се измъкнат веднага щом хайпа достигне кулминацията си.

От друга страна, може просто да е временна тенденция – следователно, в крайна сметка масовото приемане ще гарантира, че частта от крипто пазарът, която е обвързана с изкуствен интелект, ще се възстанови отново. Дали това е просто поредната корекция или началото на по-продължителен мечи период, тепърва предстои да видим.

Едно е сигурно; нищо не може да се приеме за даденост, когато се работи с виртуални валути, защото всичко може да се случи по всяко време и пазарът на AI токени не е изключение. Инвеститорите ще следят отблизо дали тези ориентирани към AI монети някога ще върнат блясъка си или това може да е знак за значителна промяна в настроението на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.