НАЧАЛО Алткойни

Интересът към дигиталните активи се увеличава, а XRP ETF може да е въпрос на време

11.06.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към дигиталните активи се увеличава, а XRP ETF може да е въпрос на време

Президентът на Ripple Моника Лонг за пореден път подчерта потенциала на спот борсово търгуван фонд (ETF) за XRP. В неотдавнашно интервю за CNBC Лонг спомена, че въвеждането на XRP ETF би било логична стъпка напред

„Отчитайки настоящата регулаторна яснота по отношение на Биткойн и XRP в рамките на САЩ и факта, че XRP е в топ 10 на активите по пазарна капитализация и около топ 5 по дневен обем на търговия, идеята за XRP ETF придобива голям смисъл“, обясни Лонг.

Тя очаква още по-голям ръст на институционалния интерес към дигиталните активи, отбелязвайки, че опитните инвеститори вече навлизат в крипто пространството чрез Биткойн ETF и токенизирани активи.

Успоредно с това наскоро главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, заяви, че въвеждането на спот ETF за XRP е „неизбежно“, твърдейки, че такива ETF-и ще бъдат от полза за инвеститорите, които търсят диверсификация нз портфейлите си. В допълнение към това той сподели положителната си перспектива за бъдещото одобрение и успех на Етериум ETF-ите.

Ripple също така прави стъпки в сферата на стабилните монети, като Лонг очаква пускането на собствена стабилна монета до края на 2024 г.

Тя също така гарантира, че XRP ще продължи да има съществена роля като свързващ актив дори и след стартирането на стабилната монета.

Лонг се позова на прогнози, според които пазарната капитализация на стабилните монети може да надхвърли $3 трилиона в рамките на следващите пет години. Тя акцентира върху нарастващото търсене на стабилни монети, особено заради удобния им достъп до американския долар и улесняването на разплащанията в глобален мащаб.

По време на събитието в Аместердам – Money 20/20 Europe 2024, Моника Лонг сподели актуални данни за новите инициативи на Ripple. Тя обсъди нарастващия интерес към токенизацията на реални активи (RWA) сред участниците на пазара и очерта навлизането на Ripple на пазара на стабилни монети.

Страхотно бе да се срещнем с Арджун Харпал в красивия Амстердам и да обсъдим продължаващата динамика на Ripple, включително растящия интерес към токенизацията на RWA от страна на клиентите ни за попечителство и новото ни начинание на пазара на стабилни монети“, сподели Лонг на X.

Ripple също така изследва токенизацията на RWA в XRP Ledger (XRPL) чрез различни партньорства. Едно такова сътрудничество е със Zoniqx, пионер в управлението на цифрови активи, за предоставяне на услуги за токенизация върху XRPL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Как крипто инвеститор превърна $2,000 в $1.74 милиона с криптовалутата, подкрепена от Андрю Тейт

Съобщава се, че лице, описано като „вътрешен човек“, е превърнало инвестиция от $2,000 в над $1.7 милиона за кратък период от време.

15.06.2024 19:30 1 мин. четене

Представянето на алткойните не оправдава очакванията, но това скоро може да се промени

Главният крипто анализатор на Real Vision Джейми Коутс информира, че макар Етериум (ETH) да е показал добро представяне в началото на този месец, той все още изостава от Биткойн (BTC).

15.06.2024 17:37 2 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.