НАЧАЛО Други

Интересът към криптовалутите се понижи до нивата от 2020 г.

май 27, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интересът към криптовалутите се понижи до нивата от 2020 г.

Световното увлечение по криптовалутите отбеляза забележителен спад, достигайки нива, невиждани от декември 2020 г., както сочат данните, получени от Google Trends.

Данните разкриват резултат от 9 на 25 май, наподобяващ стойностите, наблюдавани през ноември 2020 г. – период, характеризиращ се с минимална обществена ангажираност в крипто сферата.

За да осигурим известна перспектива, май 2021 г. беше вълнуващ период за крипто сектора. Интересът към търсенето достигна своя връх от перфектните 100 точки, отразявайки прилива на вълнение и трескавата активност в индустрията.

Тази фаза стана свидетел на безпрецедентен растеж, като Биткойн и различни алтернативни монети достигнаха рекордни цени. Въздухът се изпълни с потенциала на блокчейн технологиите, привличайки както индивидуални, така и институционални инвеститори, примамени от приказките за значителни печалби и от очарованието на незаменяемите токени (“NFT”).

Въпреки това след ноември 2021 г. започна постепенен спад, който съвпадна с глобалния интерес към търсенето, намалял до 78. Това съвпада с периода, в който Биткойн достигна най-високата си стойност от около $69,000.

Впоследствие интересът към криптовалутите започна да намалява, с изключение на краткото съживяване през ноември 2022 г., предизвикано от падането на крипто борсата FTX, което предизвика незначителен скок на обществения интерес, достигайки местен връх от 19.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за около $26,500, което представлява значителен спад от приблизително 61% спрямо най-високата му точка.

Това намаление на стойността изглежда кореспондира с намаления глобален интерес към търсенето, представяйки мрачна перспектива за крипто индустрията, поне в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.