НАЧАЛО Финтех

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

Фондът се подкрепя финансово от голям консорциум от компании за рисков капитал и Web3. Тези компании включват Pantera Capital, Kraken Ventures, Jump Crypto, Kucoin Ventures, Delphi Labs, IDG Capital, Gate Labs и Flow Traders.

Според Injective разработчиците, които са избрани за фонда, ще получат помощ под формата на “индивидуални инвестиции в токени и дялово участие”, в допълнение към наставничество, техническа помощ, бизнес растеж и маркетинг.

Най-голямо внимание ще бъде обърнато на проекти, които разработват децентрализирана финансова инфраструктура (DeFI) и инфраструктура за оперативна съвместимост.

Изграждането на платформи за търговия, решения за мащабируемост и инфраструктура за доказателство за залог (PoS) са все инициативи, които ще се възползват от разпределението на тези средства.

Организацията обикновено се интересува от предприятия в ранен етап на развитие (от начален до серия Б), но е отворена за възможността да разгледа и последващи инвестиции на индивидуална основа.

Размерът на финансирането, което се предоставя на всеки проект, ще варира в зависимост от етапа, на който се намира в момента и изискванията, на които трябва да отговаря, за да се постигне общата цел да се гарантира успехът на всеки проект.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи притоци на средства се насочват към няколко по-малки алткойна


Injective е децентрализирана платформа за смарт договори, която е изградена с помощта на Cosmos SDK – комплект за разработка, който насърчава по-бърза и по-икономична инфраструктура от Етериум.

Въпреки че активността в областта на децентрализираното финансиране (DeFi) се забави през последната година, индустрията като цяло беше в по-голямата си част имунизирана срещу проблемите, които сполетяха платформите за централизирано финансиране (CeFi).

Според допълнителното обяснение на Чен “децентрализираната структура на DeFi протоколите осигурява по-добра прозрачност и реален контрол върху активите”, което винаги ще бъде основно предимство пред централизираното финансиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене