НАЧАЛО Блокчейн

Infura на ConsenSys започва своята децентрализация до края на годината

септември 10, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Infura на ConsenSys започва своята децентрализация до края на годината

Infura, доставчик на услуги за блокчейн инфраструктура, собственост на Consensys, ще представи децентрализирана версия на своята платформа до края на 2023 г.

Този децентрализиран модел ще бъде управляван от множество субекти, което ще засили устойчивостта му срещу потенциални прекъсвания.

Преходът към децентрализация ще бъде осъществен на няколко етапа, както е посочено от компанията. Конкретната рамка за управление на децентрализираната Infura – дали ще бъде DAO (“децентрализирана автономна организация”) или фондация – все още не е финализирана.

Понастоящем Infura е една от най-широко използваните платформи за инфраструктура като услуга в блокчейн сферата. Тя предоставя на децентрализирани приложения и Web3 портфейли като MetaMask бърз достъп до редица блокчейн вериги.

Основната цел на тази инициатива е да се поддържа безпроблемен, високопроизводителен достъп до блокчейн API, като същевременно се намалява уязвимостта, свързана с единична точка на отказ. Компанията вече е стартирала програма за ранен достъп.

Въвеждането на децентрализирана Infura ще започне с първоначална “федеративна фаза“, която се очаква да бъде въведена до края на 2023 г. Тази фаза ще включва избрана група от партньори за стартиране и ще бъде последвана от други етапи, целящи постепенното усъвършенстване на архитектурата.

Том Хей, продуктов ръководител на децентрализираната инфраструктура в Infura, поясни:

Искаме да стартираме нещо по-късно тази година и това ще бъде федеративна фаза. Tя ще продължи поне 6 месеца и ще даде на мрежата представа как да изгради устойчив модел, преди да въведе по-нататъшна децентрализация.

Управлението на децентрализираната версия на Infura потенциално би могло да се контролира от децентрализирана автономна организация (DAO) или фондация. Окончателното решение по този въпрос обаче все още предстои да бъде взето от екипа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.