НАЧАЛО Други

Инфлацията е сериозна заплаха и хората я подценяват значително – Питър Шиф

01.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инфлацията е сериозна заплаха и хората я подценяват значително – Питър Шиф

На фона на нарастващите опасения относно инфлацията, американският икономист Питър Шиф критикува онези, които омаловажават нейното значение, като твърди, че дори тези, които я признават, не успяват да разберат пълното й въздействие.

Шиф, в публикация от 29 април, подчерта подценената заплаха от инфлация от тези, които се опитват да успокоят страховете, приписвайки това неверие на липсата на разбиране. Той твърди, че настоящата ситуация представлява само началото на по-съществена инфлационна тенденция.

В скорошна актуализация на своя портал Schiff Sovereign, икономистът подчерта разочароващите данни от Бюрото за икономически анализи на Съединените щати, разкриващи скромните 1.6% растеж на БВП заедно с 3.4% инфлация. Шиф сметна тези цифри за по-лоши от очакваното и призова американците да бъдат по-възмутени.

Шиф се оплаква от несъответствието между икономическия потенциал на САЩ, характеризиращ се с водещи компании и капиталови пазари, и действителното му представяне, цитирайки лошо управление и некомпетентност в правителствените органи. Той критикува неуспеха им да разберат основите на инфлацията.

Преди това Шиф прогнозира предстояща инфлационна депресия, предупреждавайки, че настоящата икономическа ситуация надминава тази от рецесията от 1970 г.

На друго място Шиф посъветва да се подготвите за инфлация, като инвестирате в злато, а не в Биткойн, отхвърляйки последния като „фалшив актив“. Той критикува анализатори, които препоръчват акции вместо злато по време на стагфлация, въпреки исторически данни, показващи превъзходство на технологични акции като Nvidia, AMD, Microsoft, Apple и Alphabet спрямо инфлацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.