НАЧАЛО Блокчейн

Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

септември 9, 2022 12:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

Правителството на индийския щат Махаращра предприема мерки за гарантиране на поверителността на данните, свързани с новозакупените имоти.

Шраван Хардикар, генерален инспектор на The Department of Registration and Stamps“, заяви по време на пресконференция, която беше проведена във вторник, 7 септември, в Мумбай, че департаментът ще използва блокчейн технология, за да избегне дублирането на автентични документи за договори, съобщава Economic Times.

Целта е да се повиши доверието на потребителите и да се увеличи използването на електронна регистрация на новопридобити недвижими имоти.

Хардикар заявява:

Пилотният блокчейн проект вече е започнат с банки и други ипотечни компании, включително с Индийската асоциация на банкерите. Те са запознати с документите за електронна регистрация, тъй като бяха повдигнати въпроси, че онлайн документите нямат печати и подписи, така че как могат да ги идентифицират като оригинални документи.

Той добави:

За тази цел на втория етап ще имаме уникален номер на тези регистрирани документи за собственост, който банкерите ще могат да въведат в системата и да сравняват. Ако той не съвпада, това означава, че документът е бил подправен.

Блокчейн се използва за предотвратяване на манипулирането на регистрацията

Основната цел на внедряването на блокчейн технологията е да се предотврати дублирането и манипулирането на регистрацията, която е извършена в онлайн платформа. Според Хардикар това ще защити интересите на купувачите на имоти, както и на кредиторите.

Не е за пренебрегване фактът, че Махаращра е първият щат, който позволява електронна регистрация на недвижими имоти при първа продажба. По време на епидемията от COVID-19, когато запазването на социалната дистанция беше важно, а посещението на службата за регистрация – трудно, се създаде услугата за електронна регистрация.

Изпълнението на процедурата по регистрацията на документите може да се извърши онлайн, а купувачите на жилища не са задължени да посещават службата за държавни такси и регистрация (Department of Registration and Stamps) .


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Щат в Индия се интересува от използването на блокчейн за електронно гласуване


Хардикар твърди, че с безпроблемната онлайн регистрация през следващите години всички подобни сделки ще бъдат изцяло онлайн. Твърди се също, че администрацията обмисля да премахне необходимостта от свидетели по време на регистрацията.

На друго място, през август, чрез платформата LegitDoc, Държавният съвет за развитие на уменията в Махаращра (MSBSD) разпространи приблизително 100,000 проверени дигитални сертификата, закотвени в блокчейна Polygon (MATIC), за да осигури най-висока степен на защита на данните, неприкосновеност на личния живот, откритост и икономии на разходи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене

Tezos (XTZ) активира актуализацията Kathmandu

Блокчейнът от първи слой (L1) Tezos, активира ъпгрейд, наречен „Kathmandu“, като добави нови възможности за мащабиране.

септември 24, 2022 20:18 1 мин. четене

Етериум: JP Morgan Chase твърдят, че Сливането може да е проблем

Голямата актуализация на Етериум (ETH), с която бе отбелязан преходът на блокчейна от към доказателство за залог, стана обект на дискусия.

септември 24, 2022 14:12 1 мин. четене

Актуализацията Vasil на Cardano завърши първата си фаза

Дългоочакваният ъпгрейд на блокчейна на Cardano – хард форкът Vasil – приключи успешно първата си фаза рано сутринта в петък, според официалната страница на оператора на Cardano Input Output Global Hong Kong (IOHK) в Twitter.

септември 23, 2022 10:15 1 мин. четене