НАЧАЛО Блокчейн

Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

септември 9, 2022 12:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

Правителството на индийския щат Махаращра предприема мерки за гарантиране на поверителността на данните, свързани с новозакупените имоти.

Шраван Хардикар, генерален инспектор на The Department of Registration and Stamps“, заяви по време на пресконференция, която беше проведена във вторник, 7 септември, в Мумбай, че департаментът ще използва блокчейн технология, за да избегне дублирането на автентични документи за договори, съобщава Economic Times.

Целта е да се повиши доверието на потребителите и да се увеличи използването на електронна регистрация на новопридобити недвижими имоти.

Хардикар заявява:

Пилотният блокчейн проект вече е започнат с банки и други ипотечни компании, включително с Индийската асоциация на банкерите. Те са запознати с документите за електронна регистрация, тъй като бяха повдигнати въпроси, че онлайн документите нямат печати и подписи, така че как могат да ги идентифицират като оригинални документи.

Той добави:

За тази цел на втория етап ще имаме уникален номер на тези регистрирани документи за собственост, който банкерите ще могат да въведат в системата и да сравняват. Ако той не съвпада, това означава, че документът е бил подправен.

Блокчейн се използва за предотвратяване на манипулирането на регистрацията

Основната цел на внедряването на блокчейн технологията е да се предотврати дублирането и манипулирането на регистрацията, която е извършена в онлайн платформа. Според Хардикар това ще защити интересите на купувачите на имоти, както и на кредиторите.

Не е за пренебрегване фактът, че Махаращра е първият щат, който позволява електронна регистрация на недвижими имоти при първа продажба. По време на епидемията от COVID-19, когато запазването на социалната дистанция беше важно, а посещението на службата за регистрация – трудно, се създаде услугата за електронна регистрация.

Изпълнението на процедурата по регистрацията на документите може да се извърши онлайн, а купувачите на жилища не са задължени да посещават службата за държавни такси и регистрация (Department of Registration and Stamps) .


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Щат в Индия се интересува от използването на блокчейн за електронно гласуване


Хардикар твърди, че с безпроблемната онлайн регистрация през следващите години всички подобни сделки ще бъдат изцяло онлайн. Твърди се също, че администрацията обмисля да премахне необходимостта от свидетели по време на регистрацията.

На друго място, през август, чрез платформата LegitDoc, Държавният съвет за развитие на уменията в Махаращра (MSBSD) разпространи приблизително 100,000 проверени дигитални сертификата, закотвени в блокчейна Polygon (MATIC), за да осигури най-висока степен на защита на данните, неприкосновеност на личния живот, откритост и икономии на разходи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене

Cardano: Защо 60% от нодовете в мрежата се изключиха?

Блокчейнът Cardano претърпя аномалия в неделя през нощта (02:00 ч. българско време, между блок 8300569 и 8300570), която накара близо 60% от всички активни нодове да останат офлайн за кратък период от време.

януари 23, 2023 14:11 2 мин. четене