НАЧАЛО Блокчейн

Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

септември 9, 2022 12:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия иска да използва блокчейн в сектора на недвижимите имоти

Правителството на индийския щат Махаращра предприема мерки за гарантиране на поверителността на данните, свързани с новозакупените имоти.

Шраван Хардикар, генерален инспектор на The Department of Registration and Stamps”, заяви по време на пресконференция, която беше проведена във вторник, 7 септември, в Мумбай, че департаментът ще използва блокчейн технология, за да избегне дублирането на автентични документи за договори, съобщава Economic Times.

Целта е да се повиши доверието на потребителите и да се увеличи използването на електронна регистрация на новопридобити недвижими имоти.

Хардикар заявява:

Пилотният блокчейн проект вече е започнат с банки и други ипотечни компании, включително с Индийската асоциация на банкерите. Те са запознати с документите за електронна регистрация, тъй като бяха повдигнати въпроси, че онлайн документите нямат печати и подписи, така че как могат да ги идентифицират като оригинални документи.

Той добави:

За тази цел на втория етап ще имаме уникален номер на тези регистрирани документи за собственост, който банкерите ще могат да въведат в системата и да сравняват. Ако той не съвпада, това означава, че документът е бил подправен.

Блокчейн се използва за предотвратяване на манипулирането на регистрацията

Основната цел на внедряването на блокчейн технологията е да се предотврати дублирането и манипулирането на регистрацията, която е извършена в онлайн платформа. Според Хардикар това ще защити интересите на купувачите на имоти, както и на кредиторите.

Не е за пренебрегване фактът, че Махаращра е първият щат, който позволява електронна регистрация на недвижими имоти при първа продажба. По време на епидемията от COVID-19, когато запазването на социалната дистанция беше важно, а посещението на службата за регистрация – трудно, се създаде услугата за електронна регистрация.

Изпълнението на процедурата по регистрацията на документите може да се извърши онлайн, а купувачите на жилища не са задължени да посещават службата за държавни такси и регистрация (Department of Registration and Stamps) .


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Щат в Индия се интересува от използването на блокчейн за електронно гласуване


Хардикар твърди, че с безпроблемната онлайн регистрация през следващите години всички подобни сделки ще бъдат изцяло онлайн. Твърди се също, че администрацията обмисля да премахне необходимостта от свидетели по време на регистрацията.

На друго място, през август, чрез платформата LegitDoc, Държавният съвет за развитие на уменията в Махаращра (MSBSD) разпространи приблизително 100,000 проверени дигитални сертификата, закотвени в блокчейна Polygon (MATIC), за да осигури най-висока степен на защита на данните, неприкосновеност на личния живот, откритост и икономии на разходи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Avalanche (AVAX) достигна един милион месечни активни адреси

Avalanche (AVAX), конкурентен блокчейн на Етериум (ETH), постигна значителен етап през май, като надхвърли един милион месечни активни адреса.

юни 3, 2023 21:16 1 мин. четене

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.