НАЧАЛО Регулации

Индия ще приложи стандарти за борба с изпирането на пари за крипто транзакциите

март 9, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия ще приложи стандарти за борба с изпирането на пари за крипто транзакциите

Индийското правителство наскоро уведоми заинтересованите страни, че трябва да спазват националния закон за борба с изпирането на пари (AML), когато извършват транзакции с криптовалути.

На 7 март индийският Държавен вестник публикува уведомлението, в което се посочва, че транзакции като обмен, прехвърляне, съхранение и администриране на виртуални активи, както и финансови услуги, свързани с предлагането и продажбата на виртуални активи от даден емитент, вече са предмет на Закона за предотвратяване на изпирането на пари (PMLA) от 2002 г.

Законът PMLA изисква от финансовите институции да поддържат регистър на всички транзакции за последните десет години, да проверяват самоличността на всички клиенти и да предоставят на длъжностните лица достъп до тези регистри при поискване.

Макар че подобни разпоредби не са новост в крипто индустрията, ходът на индийското правителство несъмнено ще усложни живота на крипто компаниите, работещи на територията на Индия.

В допълнение, изменените данъчни правила, въведени през март 2022 г., които облагат притежаването и прехвърлянето на цифрови активи с 30% данък, допълнително нарушиха дейността на индустрията в Индия.

В резултат на това най-големите борси за криптовалути в Индия отбелязаха 70% спад в обема на търговията в рамките на десет дни след въвеждането на новата данъчна политика, последван от още 90% през следващите три месеца. Тази твърда данъчна политика накара търговците на криптовалути да се преместят на офшорни борси и принуди редица крипто проекти да се преместят извън Индия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Възходът не е приключил, твърди анализатор


През февруари 2023 г. индийските власти демонстрираха твърдата си позиция по отношение на криптовалутите, като забраниха рекламата и спонсорството на криптовалути в местната женска лига по крикет, следвайки предишната забрана за мъжката крикетна Висша лига, въведена през 2022 г.

Продължаващите усилия на индийското правителство за регулиране на крипто индустрията са в съответствие със световната тенденция за затягане на стандартите за борба с изпирането на пари в тази индустрия.

Забележително е, че докато отбелязваше първото председателство на Индия в Г-20, министърът на финансите на страната Нирмала Ситхараман призова за международни усилия за регулиране на криптовалутите. Тя призова за координирани усилия “за изграждане и разбиране на макро финансовите последици”, които биха могли да се използват за реформиране на крипто регулирането в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Лидерите на Г-7 ще обсъдят глобални правила за криптовалутите

Очаква се през май лидерите на страните от Г-7, а именно Япония, Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, Франция, Германия и Европейския съюз да очертаят глобална стратегия за сътрудничество в областта на дигиталните активи.

март 27, 2023 16:00 2 мин. четене

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене