НАЧАЛО Биткойн

Индексът Nasdaq спада – какво да очакваме?

октомври 26, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индексът Nasdaq спада – какво да очакваме?

В сряда индексът Nasdaq Composite претърпя 70-ата си корекция в историята поради нарастващата доходност на дългосрочните държавни ценни книжа, която увеличи разходите по заемите и натежа върху акциите.

В началото на годината технологичният Nasdaq се повиши, воден от оптимизма, че Федералният резерв ще се откаже от повишаване на лихвените проценти за борба с инфлацията. През последните месеци обаче акциите бяха подложени на натиск, тъй като Федералният резерв подчерта вероятността от трайно повишаване на лихвените проценти.

В сряда индексът се понижи с 2.4%, затваряйки под границата от 12,922.216 пункта, което представлява спад от над 10% спрямо предишния му връх от средата на юли на ниво 14,358.02 пункта, което отговаря на стандартното определение за корекция.

Робърт Павлик, старши портфолио мениджър, подчерта, че рязкото повишаване на дългосрочната доходност на държавните ценни книжа е изплашило инвеститорите, особено тези с инвестиции в бързоразвиващи се технологични акции.

Павлик сравни въздействието с покупателната способност на печеливш от лотарията, като подчерта разликата между лихвите от 2% и лихвите от близо 10%. Той също така прогнозира, че доходността на 10-годишните държавни облигации ще достигне своя връх от 5.25% до 5.5%, което потенциално може да усложни възстановяването на Nasdaq.

Исторически погледнато, на Nasdaq са били необходими около три месеца, за да покаже подобрение след корекциите, като средната печалба е 14.4% година по-късно.

Щетите бяха най-силно изразени при акциите на бързоразвиващите се технологични компании, като тези на Alphabet Inc. спаднаха с 9.5%, след като печалбите бяха засенчени от слаби резултати в бизнеса на Google Cloud.

Amazon.com Inc. също усети ефекта, като акциите на компанията поевтиняха с 5.6%. Въпреки корекцията Nasdaq остана нагоре с 22.5% за годината, докато Dow Jones Industrial Average се понижи с 0.3%, а индексът S&P 500 нарасна с 9% през 2023 г. по данни на FactSet.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.