НАЧАЛО Други

Имотната криза в Китай и как тя ще се отрази на инвестициите в криптовалути

01.02.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имотната криза в Китай и как тя ще се отрази на инвестициите в криптовалути

Съдът в Хонконг издаде заповед за ликвидация на China Evergrande, основен играч в сектора на недвижимите имоти, което предизвика широкообхватни смущения на световните финансови пазари и намали доверието на инвеститорите.

Ликвидацията, произтичаща от 19-месечния неуспех да се постигне споразумение за преструктуриране на дълга, бележи края на най-задлъжнелия строителен предприемач в света.

Evergrande, някога водещ строителен предприемач на жилища в Китай, подаде молба за обявяване в несъстоятелност в Съединените щати през 2023 г. поради невъзможността да посрещне огромните си дългове, предизвиквайки криза в сектора на недвижимите имоти, която продължава да оказва влияние върху китайската икономика.

Общите задължения на компанията възлизат на около $333 милиарда по време на обявяването ѝ в несъстоятелност в САЩ през 2021 г.

Последиците от ликвидацията на Evergrande се простират отвъд сектора на недвижимите имоти, като засягат световните финансови пазари и потенциално променят пейзажа на криптовалутите в Китай.

Предишни решения на Evergrande за преструктуриране на дълга оказаха значително въздействие върху цените на Биткойн (BTC), допринасяйки за продължителни спадове в настроенията на инвеститорите.

Продължаващата ликвидация може допълнително да ограничи апетита на инвеститорите към рискови активи, което потенциално може да доведе до това цените на Биткойн да се движат в диапазон.

Въпреки това, в условията на финансови сътресения, инвеститорите може да потърсят убежище в криптовалутите като алтернативен клас активи, особено ако фондовите пазари са изправени пред спад.

Докладите сочат към нарастваща тенденция китайските инвеститори да придобиват криптовалути по неофициални канали, въпреки забраната на правителството за крипто дейности от 2021 г. насам. Нелегалната търговия често включва използването на банкови карти, издадени от малки селски банки.

Въпреки регулаторната позиция на Китай, инвеститорите от континенталната част на страната все още могат да участват в търговията с токени чрез платформи като OKX и Binance или да използват други извънборсови методи.

Някои инвеститори също така откриват чуждестранни банкови сметки, за да улеснят покупките на криптовалути. След като Хонконг одобри дигиталните активи през предходната година, китайските граждани все по-често прехвърлят средства в сметки за криптовалути в региона, използвайки годишната си квота за покупки в чужбина от $50,000.

Тази динамика илюстрира развиващата се роля на криптовалутите като потенциално сигурно убежище по време на икономическа несигурност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: ЕЦБ с първата си огромна загуба от 20 години насам

Неотдавнашните събития във финансовия сектор насочиха вниманието към промени в глобалната икономическа динамика, които могат да окажат положително въздействие върху БРИКС.

25.02.2024 9:00 2 мин. четене

Тревожни икономически тенденции след като глобалният дълг надхвърли $313 трилиона

Световният дълг достигна безпрецедентен връх, надхвърляйки $313 трилиона. Неотдавнашен анализ показва, че група държави са изправени пред нарастващи рискове, свързани с изплащането му.

25.02.2024 7:00 1 мин. четене

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

24.02.2024 21:00 1 мин. четене

Кога може да се очаква края на бичия пазар на акциите

Неотдавнашният скок в цените на акциите, който често се приписва на вълнението около изкуствения интелект (AI), има по-дълбоки корени.

24.02.2024 18:55 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.