НАЧАЛО Биткойн

Имение за $16 милиона в Манхатън – приема се Биткойн

октомври 21, 2018 20:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Имение за $16 милиона в Манхатън – приема се Биткойн

При текущи пазарни цени, всичко, което Ви трябва за да си осигурите престижен имот намиращ се на 40 Riverside Drive в Манхатън, е около 2 500 Биткойн.

Според Bloomberg, президентът на нюйоркския хедж фонд R.G. Nierderhoffer Capital Management, Inc, Рой Нирдерхофер, продава своето имение в Манхатън, състоящо се от шест етажа. Къщата с площ от 10,720 квадратни метра в Riverside Drive е регистрирана за приблизително $15,9 милиона в брой, което при сегашните пазарни цени се превръща в почти 2 500 Биткойн.

Парите ще бъдат приети, но Нирдерхофер, който признава, че е „мащабно вярващ в Биткойн“, ще HODL-ва флагманската криптовалута ако евентуалният купувач плаща във водещия цифров актив:

Каквито и да са таксите за задължения и брокери, ще платя в брой и ще запазя биткойна.

Завършено в края на 19-ти век, великолепното имение на 40 Riverside Drive има изглед към река Хъдсън и близкия парк.

Peer-to-Peer предимство

Покупките на недвижими имоти с Биткойн и други криптовалути, стават все по-чести през последните години. Според реалити звездата на Shark Tank, Барбара Коркоран, която е изградила мултимилионното си състояние в сектора на недвижимите имоти, криптовалутите са идеални за закупуване на имоти, тъй като те премахват посредниците и по този начин намаляват разходите.

Аз съм много оптимистична, защото като дългосрочна инвестиция, те са идеални за сделки с недвижими имоти.

В Манхатън Нидерхофер не е единствен сред собствениците на хедж фондовете, приемащи биткойн като средство за плащане за сделки с недвижими имоти. Преди шест месеца къщата, собственост на мениджъра на хедж фондовете Клаудио Гуасон де Занет, бе пусната за продажба на цена от $30 милиона в кеш или $45 милиона в крипто.

Тази премия, според Занет, трябваше да се погрижи за всяка вероятна волатилност. Освен това, Занет също приемаше XRP и Етериум .

Блокчейн остров

Продажбата или закупуването на недвижими имоти с криптовалути обаче, не се ограничава до САЩ. В началото на миналия месец къща в Малта се продаваше на цена от $3 милиона, като продавачът искаше да бъде платено само в биткойн . Имотът, който е на повече от четири века, е пуснат като обява в CryptoHomes.io, фирма, която е съсредоточена върху приемането на криптовалути за изброените от тях имоти.

Според един от основателите на CryptoHomes, Денис Аворин, целта на стартъпа е да се докаже, че криптовалутите не се използват само за спекулативни цели, а могат да бъдат използвани за закупуване на солидни активи:

Ние просто искаме да насърчаваме използването на крипто като средство за солидни инвестиции и Малта е чудесно начало с невероятно силния пазар на недвижими имоти, който виждаме през последните няколко години.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини