НАЧАЛО Други

Илон Мъск одобрява идеята за изкуствения интелект на Кати Ууд

май 10, 2023 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск одобрява идеята за изкуствения интелект на Кати Ууд

Понятието "изкуствен интелект" се разпространява бързо. В днешно време то е широко разпространено сред различни технологични компании и си проправя път в инвестиционния пейзаж.

Кати Ууд, главен изпълнителен директор и инвестиционен мениджър на Ark Invest, сподели мнението си за тази мощна нова технология в неделя вечерта заявявайки, че “AI едва ли ще осигури решение на банковата криза“.

“Продължаващата криза обаче служи като доказателство, че Федералният резерв е надхвърлил границите си”.

Ууд добави:

Много инвеститори се чудят защо оставаме оптимисти. От наша гледна точка, както пазарите на акции, така и тези с фиксирана доходност очакват по-ниски лихвени проценти, което е добро предзнаменование за насърчаване на иновациите!

Илон Мъск, милиардер и главен изпълнителен директор на Twitter и Tesla изрази съгласието си с възгледите на Ууд за изкуствения интелект във връзка с банковата криза, както и с нейната оценка за справянето на Федералния резерв със ситуацията, като просто заяви “Абсолютно“.

Никога досега Федералният резерв не е повишавал лихвените проценти в разгара на криза“, отбеляза Ууд в последния епизод на предаването “The Know“. “Разполагаме с необходимите инструменти за справяне с кризата, а борбата с инфлацията в момента е основна цел на паричната политика“, добави тя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.