НАЧАЛО Други

Икономиката на САЩ ще се разрасне със $7 трилиона – ето защо

10.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката на САЩ ще се разрасне със $7 трилиона – ето защо

Според неотдавнашна оценка на Бюджетната служба на Конгреса (CBO) се очаква икономиката на САЩ да нарасне с още $7 трилион през следващото десетилетие.

Този прогнозиран растеж се дължи на рязкото увеличаване на имиграцията, която се очаква да увеличи работната сила и да стимулира търсенето на стоки и услуги.

Анализът на CBO затвърждава мнението на много икономисти, които твърдят, че имиграционните модели в САЩ са изиграли решаваща роля за предотвратяване на рецесия. Притокът на повече работници се разглежда като фактор за повишаване на производителността, без да се стига до значително повишаване на инфлацията на заплатите.

Филип Суагел, директор на CBO, заяви:

Предвижда се работната сила през 2033 г. да се увеличи с 5.2 милиона души, главно поради увеличената нетна имиграция. Този приток на работници води до по-голямо производство, което води до допълнителни данъчни приходи.

Вследствие на тези промени в работната сила очакваме, че между 2023 г. и 2034 г. БВП ще се увеличи с около $7 трилиона, а приходите ще нараснат с около $1 трилион в сравнение с базовия сценарий.

CBO също така отбеляза нарастване на нетната имиграция от 2022 г. насам, като очакванията са за продължаващо повишаване до 2026 г. Въпреки че имиграцията остава спорен политически въпрос, тя подчертава значителна сила на САЩ – способността да противодейства на демографските предизвикателства, пред които са изправени други развити държави, като например застаряващото население на Япония.

Очаква се работната сила в САЩ да нарасне през следващото десетилетие благодарение на силните тенденции в нетната имиграция.         Източник: CBO

В доклада се подчертава, че значителна част от имигрантите, пристигащи в САЩ, са в активна трудова възраст от 25 до 54 години, което обикновено подпомага икономиката, тъй като те допринасят за нея в продължение на много години след пристигането си.

Освен това се очаква нарастването на имиграцията да се отрази положително на жилищния пазар, тъй като се очаква постоянно търсене на нови жилища.

CBO заяви:

Поради факта, че имигрантите първоначално живеят при роднини или приятели и постепенно създават свои собствени домакинства, високите нива на имиграция от 2022 до 2026 г. ще продължат да стимулират строителството на нови жилища от 2025 до 2030 г.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.