НАЧАЛО Алткойни

Китай: Новата заплаха за Етериум?

10.02.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай: Новата заплаха за Етериум?

На фона на твърденията за значителен дял на Китай в Етериум (ETH) бяха изразени опасения относно автономността на платформата.

Стивън Нерайоф, бивш съветник на Етериум, алармира за потенциално влияние на китайското правителство върху ETH, инициирайки дискусии в общността на дигиталната валута. Неговите сигнали, споделени в X, повтарят констатациите на TruthLabs, сочещи значително китайско присъствие в Етериум.

ETH, ключов играч в сферата на криптовалутите, известен със своите сигурни транзакции и смарт договори, сега е изправен пред въпроси относно своята независимост и безопасност поради предполагаемото доминиране от страна на Китай.

В основата на тези опасения стои Prometheum – компания, чиито действия потенциално биха могли да доведат до класифицирането на Етериум като ценна книга от SEC. Подобно определяне би могло значително да промени правния и оперативния пейзаж на Етериум. Нерайов изтъкна връзките на Prometheum с Wanxiang, компания с предполагаеми отношения с китайското правителство, като стратегическа маневра.

Разследванията на TruthLabs показват, че контролът на Китай може да застраши неприкосновеността на личния живот на потребителите в САЩ, което предизвиква призиви за засилени мерки за сигурност в сектора на криптовалутите с цел опазване на потребителската информация.

Нерайов посочи, че планира да предприеме правни действия срещу основателите на Етериум, като предполага, че тяхното мълчание по обвиненията може да означава признаване на повдигнатите въпроси. Този потенциален съдебен иск подчертава необходимостта от прозрачност и отчетност в пространството на криптовалутите.

Етериум се намира в критичен момент, тъй като се бори с обвиненията за китайско влияние. Криптовалутната общност се застъпва за задълбочен контрол и проактивни мерки за запазване на сигурността и автономността на платформата, подчертавайки важността на защитата на пространството на дигиталните валути от неправомерно външно влияние.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.