Home

Икономическите условия ще принудят Фед да намали агресивно лихвените проценти

16.06.2024 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономическите условия ще принудят Фед да намали агресивно лихвените проценти

Милиардерът и рисков капиталист Чамат Палихапития заяви, че икономическите реалности ще задължат председателя на Федералния резерв (Фед) Джером Пауъл да намали няколко пъти лихвените проценти.

Той посочи, че има налични доказателства, които сочат, че американците, който разчитат на спестявания са похарчили всичките си средства, принуждавайки ги да си намерят работни места. Палихапития обаче добави, че компаниите не желаят да се разширяват заради продължителния период на високи лихвени проценти от страна на Фед.

Според него 70% от БВП на Америка се формира от потребителски разходи – чрез спестяване или чрез кредитиране. Поради това той очаква завръщане на безработицата, тъй като много хора се опитват да си намерят работа на свития пазар на труда, тъй като вече нямат спестени пари.

Той смята, че увеличаването на безработицата е неизбежно свързано с по-бавен икономически растеж.

Ето защо е възможно тази ситуация, заедно с политическия натиск върху Пауъл, да накара Фед да намали лихвите повече от очакваното. Във връзка с тези фактори ще се наложи повече от едно намаление на лихвите, както предвижда Палихапития, например когато БВП намалява, а същевременно има увеличение на данните за заетостта.

Този анализ на милиардерът предполага, че намаляването на лихвите ще реши проблемите, предизвикани от проблемната икономика, влошена от липсата или ограничените спестявания и оскъдните възможности за заетост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Цените на златото тръгват надолу – каква е причината?

Цените на златото спаднаха с повече от 1.5% в петък, тъй като доларът се засили, а някои инвеститори прибраха печалби след неотдавнашното поскъпване на метала.

19.07.2024 18:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.