НАЧАЛО Биткойн

Хората ще се насочат към Биткойн заради CBDC – Майкъл Сейлър

май 10, 2023 15:57 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хората ще се насочат към Биткойн заради CBDC – Майкъл Сейлър

Съоснователят и изпълнителен председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър наскоро сподели своите виждания относно потенциалното стартиране на CBDC в САЩ.

По време на интервю за Valuetainment Сейлър изрази загриженост относно възможните недостатъци на дигиталния долар, като например обширно наблюдение на разходните навици на лицата. Той смята, че тези опасения ще предизвикат повишен интерес към Биткойн, най-голямата децентрализирана криптовалута в света.

Според Сейлър нарастващият интерес към CBDC неволно ще повиши осведомеността за необходимостта от несамостоятелно хранилище на стойност, което е устойчиво на контрол от страна на националните държави. Той предполага, че когато хората осъзнаят тази необходимост, те ще се обърнат към Биткойн.

Сейлър също така призна, че макар сред населението и сред значителен брой политици да има широко разпространена опозиция на идеята за CBDC, в политическата сфера съществува малцинствена фракция, която се стреми да упражнява контрол върху цялото население.

Той ги нарeче “маниаци на тема контрол”, които може би дори желаят да следят навиците на хората за харчене, дори на малки суми като $50.

Изпълнителният председател се съмнява, че в близко бъдеще политиците ще постигнат консенсус относно въвеждането на американска CBDC. Той прогнозира ожесточена битка в Конгреса по този въпрос. Освен това той поставя под въпрос техническите възможности и времето, необходимо на правителството за разработване на дигитална версия на долара.

Тъй като възможността за дигитален долар става все по-осезаема, Сейлър очаква, че все повече хора ще осъзнаят степента на контрол на правителството и частния сектор върху традиционните парични средства, което затруднява свободното използване на капитала от страна на хората.

Сейлър обяснява, че парите служат за множество цели: като средство за съхранение на стойност, разчетна единица и средство за размяна. Той обаче подчерта неизказаната четвърта характеристика: парите като система за контрол.

Той отбеляза, че някои форми на пари се контролират по-лесно от други. Например, въпреки че златото често се разглежда като пари, физическото му тегло го прави непрактично за пренасяне, особено през летищната охрана.

Опитът за пренасяне на голямо количество злато може да предизвика подозрения и да доведе до конфискация без надлежна процедура.

По подобен начин опитът за пренасяне на значително количество пари в брой през летищната охрана вероятно ще доведе до конфискация и обвинения в кражба. Сейлър подчерта факта, че парите в брой подлежат на контрол.

За разлика от тях Сейлър изрази подкрепата си към Биткойн, именно защото активът е извън контрола на когото и да било, включително и на китайското правителство. Биткойн предоставя решение за тези, които желаят да притежават изцяло и неограничено парите си, без да се нуждаят от разрешение от който и да е орган.

Според Сейлър Биткойн предлага на хората най-добрия шанс наистина да притежават парите си и да имат свободата да ги харчат както намерят за добре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.