НАЧАЛО Регулации

Холандия започват да регулират крипто бизнесите от началото на другата година

СЕП. 10, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Холандия започват да регулират крипто бизнесите от началото на другата година

Reuters съобщава, че централната банка на Холандия възнамерява да започне регулаторни процедури, насочени към компании, които предоставят на клиентите услуги в крипто индустрията.

Процесът ще започне на 10 януари 2020 г. Компаниите ще трябва да преминат пълна процедура за регистрация. Всички доставчици на криптовалути и крипто портфейли ще трябва да се съобразят, ако желаят да останат в бизнеса.

Холандия догонва останалия свят


Холандия винаги е била страна с приятелско отношение към криптовалутите. Тя е център за различни събития, посветени на блокчейн и криптовалути.

За разлика от страни като Китай, Русия и Индия, които се опитват да наложат пълна забрана на биткойн и неговите алтернативи, както и копаенето, Холандия просто прилага стандартни регулаторни процедури, за да поддържа нещата законни в тази област и да предотврати финансиране на тероризъм и пране на пари.

Крипто регулациите се разпространяват по целия свят


Този вид регулация е това, което най-големите участници на крипто пазара, като Binance, насърчават и подкрепят. Топ крипто борсата е на път да отвори своя клон в САЩ, който ще бъде напълно съобразен със законите на САЩ.

Една от най-известните p2p (peer-to-peer) крипто борси, LocalBitcoins наскоро обяви, че ще затегне правилата си за проверка на тези, които имат отворени сметки там.

Преди това платформата забрани търговията с пари в брой за биткойн, което е много популярен начин за търговия на децентрализирани борси. Така, в бързината да спази закона, LocalBitcoins се отдалечава от първоначалния си децентрализиран статус, което я направи толкова популярна в целия свят.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

4000 адвокати се борят да бъдат в крак с крипто пространството

Това е според комисаря на SEC, Робърт Джаксън, който отбеляза, че бързият растеж на дигиталните активи и компютърните инвестиционни консултации се превърна в ключово предизвикателство за регулаторите,...
ЯНУ. 21, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кристалина Георгиева определи дигиталните валути като топ приоритет за МВФ през 2020 година

ЯНУ. 18, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Kaнада обявиха нови регулации за криптовалутите

ЯНУ. 18, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо не бива да посещавате крипто конференции в Северна Корея

Reuters съобщава в сряда, че посещението на събитието вероятно би било нарушение на международните санкции, според поверителен доклад, който скоро ще бъде представен пред Съвета за сигурност на САЩ.Но...
ЯНУ. 15, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света