НАЧАЛО Блокчейн

Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа

септември 15, 2022 19:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа

Блокчейнът с доказателство за работа Етериум Класик регистрира голям скок в хешрейта, тъй като миньорите се местят от Етериум.

В четвъртък хешрейтът на блокчейна – мярка за добива на криптовалути – се повиши до над 300 терахаша в секунда (TH/s), което е с 360% повече от отчета от 64 TH/s преди 24 часа.

Сливането тласна много миньори към Етериум Класик

Забележително е, че хешрейтът на Етериум Класик е отбелязал 500% ръст през последните 30 дни, според данни от минния пул 2Miners.

Внезапният ръст на хешрейта последва успешния преход на Етериум от доказателство за работа към доказателство за залог. След този ъпгрейд блокчейнът вече не се нуждае от миньори. 

Преди Сливането миньорите на Етериум бяха похарчили колективно милиарди за оборудване за добив през годините. Очакваше се, че след Сливането хеш-рейтът на Етериум ще се прехвърли към други вериги с доказателство за работа. 

Преди Сливането минните пулове вече разглеждаха разширяване на дейността си към Етериум Класик, тъй като смятаха, че това е жизнеспособна алтернативна на Етериум. 

Алгоритъмът за добив на Етериум Класик, наречен Ethash, е съвместим с оборудването за добив, използвано в Етериум блокчейна. Следователно, токена на Етериум Класик, наречен ETC, може да се добива със същите GPU и ASIC-базирани машини за добив, произведени преди това за ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е безпрецедентна революция, твърди Робърт Кийосаки


По последни данни Ethermine е най-големият пул за добив на алткойна, който допринася с около 66 TH/s от общия брой 37,127 индивидуални миньори към момента на публикуване. Ethermine беше водещият пул за добив на Етериум преди Сливането.

При други блокчейн системи с доказателство за работа се наблюдава подобна тенденция. Скоростта на хеширане на блокчейна Ergo се изстреля с около 670%, от 27 TH/s до сегашните 207 TH/s за един ден, според данни от 2Miners. По подобен начин скоростта на хеширане на Ravencoin се е увеличила с над 120% за един ден, като е скочила от 8 TH/s до 17.9 TH/s.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.