НАЧАЛО Блокчейн

Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа

септември 15, 2022 19:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хешрейтът на Етериум Класик (ETC) скочи с 360% само за 24 часа

Блокчейнът с доказателство за работа Етериум Класик регистрира голям скок в хешрейта, тъй като миньорите се местят от Етериум.

В четвъртък хешрейтът на блокчейна – мярка за добива на криптовалути – се повиши до над 300 терахаша в секунда (TH/s), което е с 360% повече от отчета от 64 TH/s преди 24 часа.

Сливането тласна много миньори към Етериум Класик

Забележително е, че хешрейтът на Етериум Класик е отбелязал 500% ръст през последните 30 дни, според данни от минния пул 2Miners.

Внезапният ръст на хешрейта последва успешния преход на Етериум от доказателство за работа към доказателство за залог. След този ъпгрейд блокчейнът вече не се нуждае от миньори. 

Преди Сливането миньорите на Етериум бяха похарчили колективно милиарди за оборудване за добив през годините. Очакваше се, че след Сливането хеш-рейтът на Етериум ще се прехвърли към други вериги с доказателство за работа. 

Преди Сливането минните пулове вече разглеждаха разширяване на дейността си към Етериум Класик, тъй като смятаха, че това е жизнеспособна алтернативна на Етериум. 

Алгоритъмът за добив на Етериум Класик, наречен Ethash, е съвместим с оборудването за добив, използвано в Етериум блокчейна. Следователно, токена на Етериум Класик, наречен ETC, може да се добива със същите GPU и ASIC-базирани машини за добив, произведени преди това за ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е безпрецедентна революция, твърди Робърт Кийосаки


По последни данни Ethermine е най-големият пул за добив на алткойна, който допринася с около 66 TH/s от общия брой 37,127 индивидуални миньори към момента на публикуване. Ethermine беше водещият пул за добив на Етериум преди Сливането.

При други блокчейн системи с доказателство за работа се наблюдава подобна тенденция. Скоростта на хеширане на блокчейна Ergo се изстреля с около 670%, от 27 TH/s до сегашните 207 TH/s за един ден, според данни от 2Miners. По подобен начин скоростта на хеширане на Ravencoin се е увеличила с над 120% за един ден, като е скочила от 8 TH/s до 17.9 TH/s.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене