НАЧАЛО Биткойн

Биткойн е безпрецедентна революция, твърди Робърт Кийосаки

15.09.2022 10:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е безпрецедентна революция, твърди Робърт Кийосаки

Пазарът на криптовалути отново е в червено, като цената на Биткойн спадна до $20,300 в рамките на последните 24 часа. 

Авторът на книгата за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки обясни защо смята, че BTC ще бъде по-голям от всичко, виждано досега, в интервю за Мишел Макори от Kitco News, публикувано на 14 септември.

В друга своя книга, “Манифестът на капиталиста”, Кийосаки пише, че Биткойн революцията ще е като нищо друго.

Изяснявайки позицията си, той нарече Биткойн “одитор”, необходим като начин за одит на Фед, който той смята за марксистка организация, “защото е централна банка”, и за “отпор”

Както той смята: 

Младите хора, които идват днес, искат блокчейн, защото имаме нужда от одитор. (…) Да кажем, че играя срещу вас [в настолната игра Cashflow] и вие направите ход. Аз трябва да одитирам вашето изявление – това прави блокчейн.

Кийосаки и съпругата му създават настолната игра Cashflow през 1996 г. като интерактивен инструмент, създаден въз основа на уроците от “Богат татко, беден татко”.

През юни Кийосаки публикува туит, в който призова за тест на дъното на Биткойн при $1,100, заявявайки, че чака това дъно и че “ако се възстанови, ще купя още. Ако не го направи, ще изчакам губещите да “капитулират”, след което ще купя още”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Макро средата се променя, предстои обрат на пазара – Р. Пал


В опита да изясни позицията си в интервюто, той каза:

Аз съм много оптимистично настроен и бичи настроен към блокчейн. Ако Биткойн падне до $1,000, ще подкарам камиона. Но ако отиде до $25,000, [няма да] купувам повече. Така че вие печелите, когато купувате, а не когато продавате.

Струва си да се спомене, че по-рано през юли Кийосаки предупреди хората да бъдат активни и да не “заравят главата си в пясъка”, като отбеляза, че милениалите са любители на незабавното удовлетворение и го намират при криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.