Home

Хакери проникнаха в Биткойн портфейла на Ел Салвадор

24.04.2024 14:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери проникнаха в Биткойн портфейла на Ел Салвадор

Доклади от 23 април 2024 г. разкриват, че Chivo, държавният Биткойн портфейл на Ел Салвадор, е станал жертва на пробив в киберсигурността.

Съобщава се, че екип от хакери, CiberInteligenciaSV, е публикувал части от изходния код на портфейла и идентификационните данни за VPN достъп, което повиши опасенията относно сигурността на платформата.

Този инцидент се прибавя към поредицата от предизвикателства в областта на киберсигурността, пред които е изправен портфейлът Chivo, започнали по-рано този месец с неоторизираното публикуване на лична информация, принадлежаща на приблизително 5.1 милиона салвадорци.

Хакерите разкриха компрометираните данни на BreachForums, известна платформа, посещавана от лица, замесени в киберпрестъпления. Разкритите данни включват не само изходния код, но и идентификационните VPN данни, което потенциално може да осигури неоторизиран достъп до мрежата, контролираща банкоматите Chivo в цялата страна.

До момента правителството на Салвадор все още не е дало официален отговор на пробива, което предизвиква повишено безпокойство сред обществеността и наблюдателите относно адекватността на мерките, прилагани за защита на чувствителната информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Личните данни на клиентите на Coinbase са засегнати при пробив в банкова система

По-рано този месец при пропуск в сигурността на банка, използвана от Coinbase, бяха разкрити личните данни на над 150 клиенти.

21.07.2024 8:00 1мин. четене

Крипто борсата WazirX предприема действия за възстановяване на откраднатите активи

В отговор на голяма кибератака WazirX, известна крипто борса в Индия, стартира програма за възнаграждения, чиято цел е да замрази и възстанови откраднатите активи.

20.07.2024 17:00 2мин. четене

$7.6 милиона са откраднати при скорошен крипто експлойт

Хакерските атаки и крипто измамите отново се увеличават, като са откраднати десетки милиони долари.

20.07.2024 9:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.