НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери отмъкнаха близо $300 милиона от крипто платформа

16.02.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери отмъкнаха близо $300 милиона от крипто платформа

Компанията за блокчейн анализ Elliptic съобщи, че крипто гейминг платформата за игри PlayDapp (PLA) е претърпяла значителни загуби в размер на $290 милиона поради пробиви в сигурността, настъпили този месец.

Първоначалният пробив е настъпил на 9 февруари и се предполага, че е в резултат на изтичане на частен ключ. По време на този инцидент неоторизиран портфейл е създал 200 милиона PLA токена, чиято стойност по това време е била $36.5 милиона.

В отговор от PlayDapp са се опитали да възстановят откраднатите активи, предлагайки награда от $1 милиона за връщането им до 13 февруари. В съобщение, изпратено до хакерите/хакера във веригата, PlayDapp заяви намерението си да премахне наградата, ако активите не бъдат върнати до крайния срок.

Според информацията на 12 февруари хакерите са извършили допълнителен пробив, издавайки допълнителни 1.59 милиарда PLA, оценени по това време на $253.9 милиона.

Elliptic отбеляза, че хакерите са започнали процес по “пране” на токените, като са ги прехвърлили на различни борси и сметки, въпреки че понастоящем активите се оценяват по-ниско от стойността им по време на пробивите.

Преди нарушенията общото предлагане на PLA в обращение възлизаше на 577 милиона, което показва, че експлоатиращите могат да срещнат трудности при продажбата на приблизително 1.8 милиарда новоиздадени токени на цени, близки до пазарната им стойност преди хакването.

PlayDapp посочи, че очаква трудности при преместването и обмяната на откраднатите средства, като вече е ангажирала правоприлагащите органи и компаниите за блокчейн разузнаване.

От Elliptic твърдят, че крипто компаниите могат да открият откраднатите средства:

Портфейлите, свързани с експлоатиращите, вече са маркирани в инструментите на Elliptic, което позволява на борсите и другите доставчици на услуги да установят дали боравят с постъпления от този хак.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.