НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

Според данни от веригата около $38 милиона от откраднатите средства са били в стабилната монета USDC. Останалата част се е състояла от USDT, REP, UNI и LQTY.

Шен заяви, че е съобщил за експлойта на съответните правоприлагащи органи, уточнявайки, че откраднатите активи са лични средства, които нямат общо с Fenbushi и свързаните с компанията лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще достигне ли Лайткойн (LTC) $100 ?


Компания за блокчейн сигурност потвърди, че експлойтът се е случил, обяснявайки, че вероятно е резултат от “компрометиране на частен ключ“.

След като крадецът е получил нелегитимен достъп до портфейла, е източил всички негови активи към два Етериум (ETH) адреса под негов контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.