НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

Според данни от веригата около $38 милиона от откраднатите средства са били в стабилната монета USDC. Останалата част се е състояла от USDT, REP, UNI и LQTY.

Шен заяви, че е съобщил за експлойта на съответните правоприлагащи органи, уточнявайки, че откраднатите активи са лични средства, които нямат общо с Fenbushi и свързаните с компанията лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ще достигне ли Лайткойн (LTC) $100 ?


Компания за блокчейн сигурност потвърди, че експлойтът се е случил, обяснявайки, че вероятно е резултат от „компрометиране на частен ключ„.

След като крадецът е получил нелегитимен достъп до портфейла, е източил всички негови активи към два Етериум (ETH) адреса под негов контрол.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене