НАЧАЛО Крипто Крими

Хакерът отмъкнал $300 милиона от FTX започна да мести откраднатите криптовалути

октомври 2, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакерът отмъкнал $300 милиона от FTX започна да мести откраднатите криптовалути

Лице със злонамерени намерения, отговорно за пробива на добре известната крипто борса FTX в периода на нестабилност, наскоро е инициирало прехвърлянето на значителна сума криптоактиви.

Според информацията, получена от платформата за блокчейн анализ Arkham, този хакер, който притежава портфейл от дигитални активи на стойност над $300 милиона, сега е осъществил движението на Етериум (ETH) токени за първи път от 2022 г. насам.

Данните на Arkham разкриват, че чрез системата за смарт договори RailGun (RAIL) и децентрализирания протокол за обмен Thorchain (RUNE) са били извършени транзакции на стойност приблизително $8 милиона под формата на Етериум.

Според записите на Arkham, портфейлът, идентифициран като “FTX Exploiter“, понастоящем притежава активи на стойност $1.7 милиона в Dai (DAI), $3.97 милиона в Tether (USDT), $30,000 в USDC, заедно с монети Binance Coin (BNB) на стойност $43,000, Биткойн (BTC) на стойност $42,000 и Wrapped Bitcoin (wBTC) на стойност $8,500. През ноември 2022 г., приблизително по времето, когато FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност, борсата разкри, че е станала жертва на кибернетична атака, в резултат на което е претърпяла загуба в размер на $383 милиона.

Впоследствие Райн Милър, главният юрисконсулт на FTX, направи изявление, в което информира търговците за пробива и предупреждава инвеститорите да не влизат в уебсайта на FTX поради потенциалното изтегляне на троянски коне. Той също така спомена, че някои средства са били възстановени.

През следващите дни стана ясно, че извършителят е станал един от най-големите притежатели на Етериум в световен мащаб, като е консолидирал откраднатите активи в ETH. Данните от изследователя на Етериум Etherscan показаха, че портфейлът, известен като “FTX Accounts Drainer”, се е издигнал до ранга на 35-ия по големина притежател на Етериум в света по това време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.